Ünal Aysal'a olumsuz cevap

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu kendilerinden önceki hükümet tarafından Galatasaray Spor Kulübü’ne verilen arazinin tahsisinin iptal edildiğini, tarım arazisi olan bu arazi üzerine yatırım yapmanın zaten mümkün olmadığını söyledi.

Ünal Aysala olumsuz cevap
20 Şubat 2014 Perşembe 20:18 tarihinde eklendi.



Çok sayıda kulüp olduğunu, her isteyen kulübe toprak verme şansları olmadığını, topraklarının kısıtlı olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, "Kulüp çok hangi gerekçe ile kime hayır diyeceğiz." diye konuştu. Yorgancıoğlu, bundan sonra bu tür arazi tahsislerinin ihaleyle olabileceğini söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye gelen Galatasaray Spor Kulübü heyetini kabul etti.

Yorgancıoğlu, Ünal Aysal Başkanlığı’ndaki heyeti Cumhuriyet Meclisi’nde kabul etti. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal kabulde yaptığı konuşmada Galatasaray’ın yatırım döneminin geldiğini; KKTC'de bir yatırım programları olduğunu ifade etti. Aysal, gerekli hazırlıkları yaparak projelerini hazırladıklarını aktardı.

Bu konunun nereye götürülebileceği, Başbakan Yorgancıoğlu’nun kendilerine nasıl destek olabileceğine bakmak ve Yorgancıoğlu’nun desteğini almak için geldiklerini kaydetti.

YORGANCOĞLU: GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ ARAZİ TARIM ARAZİSİDİR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da bu konuda samimi olmak istediğini vurgulayarak, kendilerinden önceki hükümetin Galatasaray Spor Kulübü’ne bir arazi tahsis ettiğini hatırlattı.

Bunun bir tarım arazisi olduğunu, yerleşime ve yatırıma açık bir arazi olmadığına işaret eden Yorgancıoğlu, arazinin bir yıllığına bazı koşullarda Galatasaray’a kiralandığını Kulübü’nün koşulların takipçisi olmadığını belirtti.

Yorgancıoğlu, taahhütler yerine getirilmediği için arazi tahsisinin iptal edildiğini belirterek, bir arazi de Beşiktaş Spor Kulübü’ne verildiğini bunun iptali yönünde de araştırma başlattıklarını kaydetti.

Çok sayıda kulüp olduğunu, her isteyen kulübe toprak verme şansları olmadığını, topraklarının kısıtlı olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, “Kulüp çok hangi gerekçe ile kime hayır diyeceğiz.” diye konuştu.

Yorgancıoğlu, bundan sonra bu tür arazi tahsislerinin ihaleyle olabileceğini, kıt olan toprakların nasıl değerlendirilebileceğinin önemli olduğunu vurguladı. Ülkede toprak sıkıntısı olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, güneyden kuzeye geçişin üzerinden nerdeyse 40 yıl geçmesine karşın hala orada bıraktığı toprağına karşılık eşdeğer toprak almayan bireyler olduğunu kaydetti.

“POLİTİK AMAÇLI”

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal yeniden söz alarak "Bize tahsis edilen bu arazi üzerinde inşaat müsaadesi ve yatırım olanağı olmadığına göre politik amaçlı verildi." dedi. Başbakan Yorgancıoğlu ise bu ifadeye "Üzgünüm, ama öyle oldu öyle." diye cevap verdi.

Aysal, buraya yatırım yaparak sadece buradan bir şey almak değil, ülkeye bir şey kazandırabilme niyetiyle hareket ettiklerini söyledi.

Planladıkları yatırımla KKTC’ye ekonomik katkı sağlama, bölgeye banka değeri olarak yarar sağlama ve istihdam sağlamaya yönelik katkı yapmış olunacağını anlatan Aysal, bunun yapılmasının ülkenin yöneticilerin takdiri olduğunu kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, bu tür yatırımlar ihtiyaç duyulduğunu ama konuşmasının bir yerinde ifade ettiği gibi bu tür tahsislerin ihale usulüyle yapılacağını yineleyerek, bu ifadenin dikkate alınmasını istedi. Yorgancıoğlu, 8 yaşından beri Galatasaraylı olduğunu da kaydetti.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ziyaretin anısına Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na Galatasaray Formasıyla amblemi hediye etti.


CİHAN