UNICEF'den çadır kente okul

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından, ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İslahiye'deki çadır kente yerleştirilen Suriyeli çocuklar için yaptırılan 24 derslikli okul, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

UNICEFden çadır kente okul
05 Kasım 2013 Salı 19:22 tarihinde eklendi.
İslahiye’ye 4 kilometre uzaklıkta bin 773 çadırda aileleriyle birlikte barınan ve çadır sınıflarda eğitim gören 2 bin 200 Suriyeli öğrencinin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla UNİCEF tarafından çadır kente 24 derslikli okul yaptırıldı.
 
Yapımı tamamlanan okulun bugün düzenlenen açılış törenine; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AFAD Başkanı Fuat Oktay, ABD Dışişleri Bakanlığı Global Kadın Konuları Özel Büyükelçi Catherine Russell, ABD Türkiye Başkonsolosu John Espinoza, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulban Suriye Ulusal Konseyi Gaziantep Temsilcisi Yasir Zakir ile Suriyeli sığınmacılar katıldı.
 
Törenin açılışında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Global Kadın Konuları Özel Büyükelçi Catherine Russell, Türkiye’nin sığınmacılara yönelik ev sahipliğine teşekkür etti.

Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar konusunda büyük sorumluluk üstlendiğini ifade eden Russell, dünya kamuoyunun sığınmacılara insani yardım yapmasının önemli olduğunu kaydetti. AFAD Başkanı Fuat Oktay ise 2,5 yıldır ülkelerini terk eden Suriyeliler’i en iyi şekilde misafir etmeye çalıştıklarını anlatarak, "Suriye’de devam eden ölümlerin, zulümlerin, sıkıntıların biran önce sona ermesi ve sizlerin yurtlarınıza evlerinize dönüyor olması için Türkiye olarak tüm gücümüzü kullanırken, uluslararası camiada aynı samimiyeti görmekte zorlanıyoruz" dedi.
 
Oktay, Türkiye’ye sığınan 46 bin Suriyeli öğrencinin geleceğe hazırlandığını ve bugüne kadar sığınmacılara 2 milyar doların üzerinde harcama yapıldığını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte yapımı tamamlanan okulun açılış kurdelesini keserek sınıfları dolaştı.

Güvenlik önlemlerinin üst seviyede tutulduğu törende çadırları dolaşan ABD’li Büyükelçi Russell ve ABD Türkiye Konsolosu Espinoza, kısa süre önce dünyaya gelen Suriyeli bir bebeği sevdi.

DHA