"Üniversite ve sanayi işbirliğini artırmak için çalışmalar yaptık"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite ve sanayi işbirliğini artırmaya dönük önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Üniversite ve sanayi işbirliğini artırmak için çalışmalar yaptık
04 Şubat 2013 Pazartesi 18:56 tarihinde eklendi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından TÜBİTAK Gebze Tesisleri'nde gerçekleştirilen ‘Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı’na katılan Rektör Elmas, burada yaptığı konuşmada, Sakarya’nın, Türkiye’nin önemli ve büyük şehirlerine olan yakınlığı ve ticaret yolları üzerinde olmasından dolayı coğrafi avantajlarını anlattı.
 
SAÜ’nün, 65 bin öğrencisiyle bölgenin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Elmas, Teknokent’le de sanayi alanında önemli bir işbirliği geliştirdiklerini belirtti. Elmas, 26 firma ile faaliyetlerini sürdüren Teknokent’te, akademisyenlerin 7 firma ile önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi. Meslek yüksek okullarında okuyan öğrencileri sanayiye hazırlamak ve ara eleman ihtiyacını karşılamak için Türkiye’ye model olacak bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Elmas, 3+1 adlı bu proje sayesinde öğrencilerin, sanayi kuruluşlarında, yerinde eğitimle mezun olmadan önce iş hayatına adapte olacaklarını kaydetti.
 
Üniversite ve sanayi işbirliğini artırmaya dönük önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Elmas, merkezi laboratuvar inşaatlarının devam ettiğini, 'Tez Bilgi Bankası'nı hayata geçirdiklerini ve üniversite ile şirketlerin işbirliğini artırmaya yönelik bir koordinasyon merkezi kurduklarını açıkladı.

CİHAN