Üniversite, yer altındaki patlamayı araştıracak

Zonguldak'ta, maden ocakları ve mağaraların yoğun olduğu Bahçelievler ile İncivez Mahalleleri mevkiinde yer altında 4 gün önce meydana gelen patlamayla ilgili Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) yapacağı araştırma için protokol imzalandı.

23 Ocak 2014 Perşembe 20:50 tarihinde eklendi.
 
 
Geçen pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen patlama, Bahçelievler ve İncivez Mahalleleri'nde paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar, deprem olduğunu sanarak dışarıya çıktı. Ancak kentin sadece o bölgesinde hissedilen ve hafif sarsıntıya da neden olan patlamanın sırrı çözülemedi.
 
BEÜ, patlamanın nedenini araştırmak için çalışma başlatacak. Valilik binasındaki protokol imza töreninde konuşan Vali Ali Kaban, toplumda bazı kesimlerde infiale yol açan patlama ile ilgili üniversitenin çalışma yapacağını söyledi. Vali Kaban, "Çalışma kapsamında olası zemin hareketlerini tespit etmeye yönelik radar uydu verileri temin edilecek. Bu veriler BEÜ Geomatik Mühendisliği İleri Araştırmalar Laboratuvarı'nda değerlendirilecek. Elde edilecek sonuçlar Valilik makamına raporlanacak" dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, ücretsiz yapacakları araştırmanın protokolünü Vali Ali Kaban ile imzaladı. Prof. Dr. Özer, uydu verilerinin distribütör kuruluş tarafından teslim edilmesinin ardından Şubat ayından itibaren çalışmalara başlanacağını kaydetti.

DHA