Üniversitede gerginlik

Tunceli Üniversitesi'nde polis, afiş asmak isteyen öğrencilere müdahale ederek gözaltına aldı.

Üniversitede gerginlik
04 Ocak 2013 Cuma 17:03 tarihinde eklendi.

 

Tunceli Üniveristesi'nde ODTÜ öğrencilerine destek vermek için afiş asmak isteyen öğrenciler Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ile tartıştı. Rektör Boztuğ, öğrencilerden, kantin camına astıkları afişi indirmelerini istedi, ancak öğrencilerin afişi indirmemesi üzerine öğrencilere, Boztuğ kampüse polis çağırdı. Kampüse gelen polislerle öğrenciler arasında yaşanan arbede sonrası 20 öğrenci gözaltına alındı.
 
Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, ODTÜ öğrencilerine destek için, kantinin dış camlarına, "Rektör Efendisi'nin, öğrenciler ODTÜ'nin yanında", "Direnişi büyütmenin tam zamanıdır" yazılı afiş astı. Bunu haber alan Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, kantinin önüne gelerek, öğrencilerden afişin indirilmesi halinde kendileriyle oturup konuşabileceğini söyledi. Ancak öğrenciler afişi indirmeyecekleri konusunda kararlı oldukları cevabını vermesi üzerine Boztuğ ile öğrenciler arasında tartışma yaşandı. Bu duruma sinirlenen Boztuğ, bölgeden uzaklaşınca özel güvenlik görevlileri ve rektörün korumları ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Güvenlikçiler, afişleri sökünce öğrenciler de burada beklemeye başladı. Olayın duyulması üzerine kalabalık bir öğrenci grubu daha kantine gelerek slogan atarak, öğrencilere destek verdi. Öğrenciler afişleri asarak, "Demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Afişleri söktürmeyiz" diye slogan atarak, bekleyişe geçti. 
 
Ancak afişleri sökmeye çalışan özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında ikinci kez arbede yaşandı. Bunun üzerine Rektör Boztuğ'un talimatı ile üniversite kampüsüne çağrılan polis, öğrencilere sert müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi sonrası 20 öğrenci, karga tulumba gözaltına alındı. Bazı resmi kıyafetli polisler, öğrencilere tekme ve yumrukla müdahale ederek, onları yere yatırdıktan sonra ellerini kelepçelediği görüldü. 
 
Gözaltına alınan öğrenciler, sorgu emniyete götürüldüğü sırada, okul bahçesinde toplanan başka öğrenci grupları da rektör ve polisin tavrını protesto etti. Üniveriste kampüsü ve çevresinde polis tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınırken, okuldaki gerginlik uzun süre devam etti.

DHA