Üniversitede gerginlik: 5 gözaltı

Bursa'da Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde alternatif şenlik yapmak isteyen bir grup öğrenci, özel güvenliğin uyarılarına rağmen dağılmayınca devreye polis girdi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 20:55 tarihinde eklendi.

Özel güvenlik elamanlarına fiziki müdahalede bulunan grubu, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri dağıttı. Gruptan 5 kişi gözaltına alındı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen öğrenci şenliği büyük bir coşku içerisinde sürüyor. Rektörlük ve öğrenci gruplarınca düzenlenen 18. Uludağ Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenliği, bu yıl 21-25 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor.

Binlerce öğrenci büyük bir coşku içerisinde şenlikte eğlenirken akşam saatlerinde aralarında BDP'li öğrencilerin de bulunduğu bir grup, bahar şenliklerine alternatif bir şenlik hazırladı. Kütüphanenin bulunduğu alanda toplanan grup, özel güvenlik elamanlarının uyarısına rağmen dağılmadı.

Grup üyeleri, kendilerini uyaran özel güvenlik elamanlarına fiziki müdahalede bulununca devreye polis girdi. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dağılmamakta direnen gruba biber gazıyla müdahale etti. Polise direnen göstericilerden 5'i gözaltına alındı. Gözaltındaki kişilerin yarın sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


CİHAN