Üniversitede Kobani eylemlerindeki ölümlere tepki

İzmir'in Bornova İlçesi'nde IŞİD'in Kobani'deki saldırılarını protesto gösterisinde başından vurulup ağır yaralanan Ekrem Kaçaroğlu'nun, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, bir grup üniversiteli Ege Üniversitesi'nde eylem yaptı. Kampüs içinde yürüyüş yapan eylemciler, daha sonra iki çam fidanı dikti.

Üniversitede Kobani eylemlerindeki ölümlere tepki
21 Ekim 2014 Salı 17:01 tarihinde eklendi.
Bornova İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde geçen 7 Ekim'de IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto etmek isteyen grup içindeki evli ve üç çocuk babası Ekrem Kaçaroğlu (38), pompalı tüfekle açılan ateş sonucu başından yaralandı.

İlk kez katıldığı belirtilen toplumsal bir eylemde ağır yaralanan Kaçaroğlu, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde geçen pazar hayatını kaybetti.Kaçarolu aynı gün Altındağ Semti'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Ege Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Kaçaroğlu'nun ölümünün ardından bugün kampüs içinde eylem yaptı. Ellerinde Ekrem Kaçaroğlu ve Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden MLKP üyesi Nejat Ağırnaslı'nın fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, kampüs içinde sloganlar atarak yürüdükten sonra, 1 Nolu Yemekhane önündeki kavşakta basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Seyithan Semo, "Bugün Kobani'de bir devrim yaşanıyor. Bu devrim Türkiye ve benzeri ülkelerin korkulu bir rüyası. Kobani'deki saldırıları protesto etmek isteyen birçok insan canından oldu. Bu ölümlerin arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Bunun hesabını soracağız ve mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Kaçaroğlu ve Ağırnaslı anısına iki çam fidanı dikip eylemlerine son verdi.