Üniversitelerarası Basketbol 2. Ligi grup müsabakaları başladı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversitelerarası Erkekler Basketbol 2. Lig grup maçları, Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Üniversitelerarası Basketbol 2. Ligi grup müsabakaları başladı
10 Aralık 2013 Salı 19:12 tarihinde eklendi.

Erdoğan Akdağ Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda 10-14 Aralık'ta gerçekleştirilecek grup maçlarına KTO Karatay Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Nevşehir Hacı Beştaş Veli Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Bozok Üniversitesi’nin yer aldığı 6 takım katıldı. Grup maçlarının açılış mücadelesine Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şaban Güçlü, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Ercan Yılmaz iştirak etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, açılış müsabakası öncesi yaptığı açıklamada Üniversitelerarası Basketbol 2. Ligi grup müsabakalarına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük gurur ve kıvanç duyduklarını söyledi. Rektör Uçar, "Ülkemizde genç beyinlerimiz genç dimağlarımız sağlıklı bir şekilde maalesef yetiştirilemiyor. Sağlıklı düşünce, sağlam kafa sağlıklı vücutta olur. O yüzden sporun son derece önemi var. Sizleri spora gönül verdiğiniz için gönülden kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese başta federasyona, üniversitelerimizin temsilcilerine ve bu organizasyona ev sahipliği yaparak, üniversitemizde bu işin çalışma alt yapısını oluşturan bütün çalışma ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Açıklamaların ardından Rektör Uçar tarafından katılımcı üniversitelere teşekkür belgeleri takdim edildi. Daha sonra müsabakaların ilk karşılaşması Niğde Üniversitesi ile Karatay Üniversitesi arasında oynandı. Müsabaka Rektör Uçar’ın hava atışıyla başladı. Karşılaşmada Niğde Üniversitesi, Karatay Üniversitesi’ni 79 -58 yendi.


CİHAN