Üniversiteli kızın acı sonu

Otobüsün çarptığı üniversiteli kız öldü, arkadaşları yolu ulaşıma kapattı

Üniversiteli kızın acı sonu
09 Nisan 2013 Salı 14:14 tarihinde eklendi, 3.069 kez okundu.

 

Aksaray Üniversitesi'nde öğrenim gören 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Cennet Nur Topçu, kampüse gitmek için yolun karşısına geçmek istediği sırada yolcu otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Aynı üniversitede eğitim gören arkadaşları ve diğer öğrencilerde, kazanın meydana geldiği Aksaray- Adana karayolunda sık sık kazaların olduğunu belirterek durumu tepki göstermek ve kazaların önlenmesi içinde yolu ulaşıma kapattı. Polis, protestocu gençleri ikna etmek için çalışmasını sürdürüyor.
 
Kaza, bugün saat 11.00 sıralarında Aksaray- Adana karayolu Aksaray Üniversitesi Kampüsü önünde meydana geldi. Aksaray Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu 1'inci sınıf öğrencisi Cennet Nur Topçu, minibüsten indikten sonra kampüse gitmek için yolun karşısına geçmek istediği sırada Osman K. yönetimindeki 34 HU 7414 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Kanlar içinde kalan ve ağır yaralanan genç kız, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
 
ARKARAŞLARI YOLU KAPATTI 
 
Cennet Nur Topçu'nun öldüğünü öğrenen arkadaşları ve üniversitedeki diğer öğrencilerden oluşan yaklaşık 200 kişi, kazanın meydana geldiği Aksaray- Adana karayolunda sık sık kazaların olduğunu belirterek durumu tepki göstermek ve kazaların önlenmesi için yolun tek şeridini ulaşıma kapattı. Öğrenciler, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta hakkında "Park ve bahçe ile ödül alınmaz. Yol yaparak, can kurtararak ödül alınır' şeklinde slogan atıp belediye başkanının olay yerine gelmesini istedi.
 
Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Bu sırada olay yerine gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, kazadan dolayı üzüntülü olduklarını belirterek o da öğrencileri yolu ulaşıma açması için ikna etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Yolun Adana istikametine giden şeridi kapalı olması nedeniyle ulaşım, servis yollarından sağlandı. Polis, protestocu gençleri ikna etmek için çalışmasını sürdürüyor.

DHA