Üniversitelilerden Türkan Şoray'a sürpriz

Türk sinemasının Sultan'ı Türkan Şoray, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Festivali'ne konuk oldu.

Üniversitelilerden Türkan Şoraya sürpriz
26 Nisan 2013 Cuma 19:35 tarihinde eklendi, 2.869 kez okundu.

Türkan Şoray'ın söyleşisinde mikrofonu eline alan ve soru sorması beklenen bir öğrenci, 'O Türkan yok mu o Türkan, öptürmedi dudaktan' şarkısını söyledi. Ardından şarkıya tüm salon eşlik ederken, Türkan Şoray duygulu anlar yaşadı.

 
Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Film Festivali kapsamında sinema sanatçısı Türkan Şoray Kayseri'ye geldi. İletişim Fakültesi Konferans Salonu'ndaki söyleşiye ilgi yoğun olunca salon yetersiz kaldı. Öğrencilerin 'Türkan, Türkan' tezahüratları arasında İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır eşliğinde salona giren ve gençleri selamlayan Türkan Şoray, ilgi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Kendisi için hazırlanan kısa filmi izlerken, sık sık gözyaşlarını silmek zorunda kalan Türkan Şoray'a, yine kendisi için hazırlanan, kapağında ve içinde siyah beyaz filmlerinden fotoğraflarıyla, öğrencilerin duygularının yansıtıldığı kitap hediye edildi.

Salondaki tüm öğrencilerin Türkan Şoray'ı anlatan kitabı havaya kaldırması karşısında kağıt mendil isteyen sinemanın Sultan'ı, "Bana bu duyguyu yaşattığınız, sevginizi verdiğiniz, burada olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Tüm hücrelerimle size minnettarım. Çok teşekkür ediyorum. Ne diyeceğimi, nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum, anlarsınız ya" dedi.

 
Sinema sektörüne tesadüfen girdiğini aslında öğretmen olacağını anlatan Türkan Şoray, "Ben sizler gibi üniversitede okumadım, bunun eğitimini almadım. Ama oynadığım filmler ve hayat sayesinde sanki 10 üniversite bitirmiş gibiyim" diye konuştu.
 
Yönetmenlerin daha özgür olduğunu, sanatçıların yönetmenin yazdığını oynamakla yükümlü olduğunu, kendisinin bu anlamda bazı sahnelere itiraz ettiğini ve değiştirilmesini istediğini de anlatan Şoray, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.
 
TÜRKAN ŞORAY'A ŞARKILI SÜRPRİZ
 
İletişim Fakültesi Televizyon Atölyesi öğrencilerinin hazırladığı sürpriz de sanatçıyı duygulandırdı. Soru sormak için söz alan Korhan Epikman, Demet Akalan'ın seslendirdiği 'O Türkan yok mu o Türkan, yine öptürmedi dudaktan' şarkısını söylemeye başladı. Ardından tüm salon da ona eşlik etti. Yine Televizyon Atölyesi öğrencileri Türkan Şoray'ın isminin baş harflerinin yer aldığı kartonları açtı. Ünlü sanatçı öğrencilere sürprizi için teşekkür ederken, "Hepinizi öpüyorum. Korhan seni de öpüyorum. Yanaktan" diye espri yaptı. 

DHA