Ünlü aktörün Atatürk hayranlığı

OSCAR ve Golden Globe ödüllü dünyaca ünlü İngiliz aktör Sir Ben Kingsley, yapımı 7 yıl süren ve 2014 yılına damgasını vuracak animasyon filmi 'The Boxtrolls' ile sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. 'The Boxtrolls' filminin tanıtımı için Los Angeles’ da DHA Temsilcisi Barbaros Tapan ile bir araya gelen Sir Ben Kingsley DHA’ya çok özel açıklamalarda bulundu.

Ünlü aktörün Atatürk hayranlığı
27 Ağustos 2014 Çarşamba 12:11 tarihinde eklendi.
Sir Ben Kingsley, "Savarona ile seyahat etme şansım oldu, Savarona’nın ihtişamı beni çok etkiledi, Atatürk’ün hatıralarının yaşatıldığı bu yat ile denize açılmak çok özel bir duygu idi. Atatürk’e karşı her zaman büyük bir saygı duymuşumdur, yüzyılın en büyük liderlerinin başında geliyor, onun Savarona’daki çalışma odasını görmek, yaşadığı hatıralara yelken açmak nasip oldu bana" dedi.
 
SIR BEN KİNGSLEY’DEN TÜRKİYE’DEKİ GENÇ AKTÖRLERE MESAJ
 
Sir Ben Kingsley Türkiye’deki genç aktörlere de mesaj göndererek şunları söyledi:
 
"Eğer aktörlük mesleği ile hayatınızı kurmayı istiyorsanız öncelikle çok zor bir yolu seçtiniz. Çok fazla ret cevabı almaya ve hayatınızda riskler almaya hazır olun. Hikaye anlatma yeteneği sizin içinizde hissedebileceğiniz bir duygudur. Bunu hissediyorsanız bundan sonra yapacağınız en önemli şey artık dünya insanları ile olan iletişim yeteneğinizi ortaya çıkarmanızdır. İyi bir aktör olmanın yolu çok iyi bir gözlemci olmaktan ve gördüklerini hep hafızasında biriktirip yeri geldiğinde en iyi şekilde hissedip yaşayarak anlatmaktan geçer. Zor olan bu yolda motivasyonunuzu hep üst düzeyde tutarsanız şansında yardımı ile hayalleriniz gerçek olabilir. Türkiye’deki hayranlarıma sizin aracılığınız ile sevgilerimi yolluyorum, onlara minnettarım."
 
1967 yılında Royal Shakespeare Akademi'ye kabulü ile aktörlük hayatına başlayan Sir Ben Kingsley, 1982 yılında 'Mahatma Gandhi'nin hayatını canlandırdığı rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştı.