Ünlü et üreticisine Arap ortak

Türkiye'nin önde gelen et ürünleri üreticisi Şahin sucukları, hisse satışına hazırlandığı Arap ortağı ile et, süt ve süt ürünlerine yatırım yapacak. Körfez sermayesiyle ilgili ortaklık, önümüzdeki hafta belirginleşecek.

Ünlü et üreticisine Arap ortak
18 Nisan 2014 Cuma 17:12 tarihinde eklendi.
Şahin Sucukları, ortaklığın gerçekleşmesinin ardından, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi bölgesindeki 60 bin metrekarelik alanda yeni yatırım yapacak.
 
DHA'nın sorularını yanıtlayan Şahin Sucukları Yönetim kurulu Başkanı İbrahim Fazlıoğlu, "Bir asırdan beri sucuk ve pastırma işinin içindeyiz. Bu bizim baba mesleğimiz. Değişim ve dönüşüme açağız. O nedenle Mimarsinan OSB’de yeni yatırımlarımız olacak. Şirketimizin CEO’su kardeşim Salih Fazlıoğlu tarafından Araplarla ilgili ortaklık konusundaki görüşmeler sürdürülüyor. Sanıyorum önümüzdeki hafta içinde netleşecek. Ayrıntılarına ilişkin olarak şimdiden bir şeyler konuşmak doğru olmaz."
 
Şahin Sucukları Genel Müdür Yardımcısı Murat Beşiktaş ise, konuyla ilgili olarak DHA'ya, Kuveyt ve Katarlı 2 ortak adayıyla ilgili görüşmelerin şirket CEO’su Salih Fazlıoğlu tarafından sürdürüldüğünü belirterek,şöyle konuştu:
 
"Bir asırlık geçmişi olan Şahin Sucukları ile masaya oturan Körfez sermayesi, 200 milyon dolar karşılığında şirkete ortak olmaya hazırlanıyor. Kuveyt ile Katarlı iki yatırım fonunun Şahin Sucukları yönetimiyle yaptığı görüşmeler sona ermek üzere. Anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanması beklenirken, ortaklıkla firmanın yurtdışı satış ağının da genişlemesi hedefleniyor. 1923'te kurulan Türkiye'nin en eski gıda firmalarından olan Şahin Sucukları günlük 50 ton üretim kapasitesine sahip. Şirketimiz, geçtiğimiz günlerde de Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi'nde 63 bin metrekarelik yeni bir fabrika için düğmeye basmıştı. O nedenle, yaklaşık 40 bin metrakelik alanda bu tesisle üretimini 75 tona çıkarmayı planlıyoruz. Kayseri'de kendi sektörümüzde ilk kez yabancı sermayenin ortak olacağı şirket olacağız."
 
SÜT VE EKONOMİK GRAMAJLI KIRMIZI ETE DE YATIRIM YAPILACAK
 
Murat Beşiktaş, halen sucuk, pastırma sosis, salam, kavurma gibi ürünlerle Şahin sucuklarının 66 ildeki bayileri aracılığıyla 25 bin noktaya ulaştıklarını söyledi ve yeni yatırımları konusunda şunları anlattı:
 
"Gıda sektöründe helal gıda belgeli, hijyene çok önem veren,teknolojiyi iye değerlendiren Şahin sucukları olarak, süt ve süt ürünleri üretimine de başlayacağız. Ayrıca, kırmızı et konusunda uzun ömürlü, farklı gramajlarda kıyma ve kuşbaşı gibi et işine de gireceğiz."
 
Kayserili Şahin sucuklarının hemşehrisi, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız da geçen günlerde, Körfez bölgesi yatırımcılarının katıldığı yatırım konferansında gazetecilerin Şahin Sucukları ile ilgili sorularını yanıtlarken, "Sadece enerji ve inşaat değil gıda sektörüne de yabancı yatırımcıların büyük ilgi gösteriyor. Bu yatırımlar, Türkiye'nin ilk 10 ekonomi arasına girme hedefini güçlendirecektir" demişti.
 
Yıldız, gazetecilerin, "Gıda sektöründe Yörsan ve Namlı'dan sonra Şahin Sucukları'nın da birkaç yüz milyon dolarlık yabancı sermaye ortaklığı teklifi aldığı söyleniyor. Siz bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı vermişti:
 
"Kayseri salam, sucuk gibi gıda tesislerinin üretildiği, bu anlamda kendisini uluslararası alanda kanıtlamış çok önemli bir merkezimiz. Artık, belli bir kapasiteye ulaştı. Yerli veya yabancı sermaye farketmez. Yeter ki doğru işlere doğru paralar yatırılsın. Hem gıda sektörüne, hem enerjiye , hem ulaşıma her sektörde Türkiye'nin bu yatırımları hak ettiğine inanıyorum. Bu yatırımlar gıda sektöründe de olacak, büyük firmalarımıza bu tür teklifler gelmeye devam edecek."