Ünlü gazeteci yaşamını yitirdi.

Halkla ilişkiler mesleğinin Türkiye'deki duayenlerinden ve kurucularından olan gazeteci Alaeddin Asna İstanbul'da vefat etti.

Ünlü gazeteci yaşamını yitirdi.
04 Ağustos 2015 Salı 11:42 tarihinde eklendi.
Halkla ilişkiler mesleğinin Türkiye'deki duayenlerinden ve kurucularından olan gazeteci Alaeddin Asna İstanbul'da vefat etti.
 
Bir aydır Amerikan Hastanesinde tedavi gören Asna 1940 yılında İstanbul'da doğdu. Asna A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Ekonomi Bölümü lisans eğitiminin ardından, ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi’nin İletişim Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 
 
 
İş yaşamına TRT’de radyoculuk, Yeni İstanbul ve Vatan’da gazetecilikle başladı. Devlet Planlama Teşkilatı ile Sağlık Bakanlığı Nüfus Planlaması Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. Koç Holding’de Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yaptı. 1972 yılında Halkla İlişkiler Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve ilk başkanı oldu. 1968 yılından başlayarak; Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi Gazetecilik - Basın Yayın Yüksek Okulları ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Banka ve Ticaret Hukuku Enstitüsü’nde halkla ilişkiler, reklamcılık, kişisel ilişkiler ve gazetecilik dersleri verdi. 1999’da Profesör oldu. 1993 yılından itibaren ders verdiği Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, bir dönem dekanlık görevini üstlendi. Birçok mesleki derneğin üyesi olan ve halkla ilişkeler ile gazetecilik konularında onlarca kitabı bulunan Alaeddin Asna İstanbul'da toprağa verilecek.