Ünlü işadamından taksi pazarlığı

Bir zamanlar milyar dolarlık servetin sahibiydi. Ancak sermaye tükendi. Batık bankacı Erol Aksoy, şimdilerde tek kuruşun hesabını yapar hale geldi.

Ünlü işadamından taksi pazarlığı
17 Ağustos 2013 Cumartesi 12:04 tarihinde eklendi, 1.169 kez okundu.
Türkiye'nin hatta dünyanın sayılı zenginleri arasında yer aldı... İktisat Bankası'nı alarak girdiği iş dünyası onu medyaya taşıdı. Hem şöhretine hem de servetine servet kattı. Yatlar, katlar, yalılar ve son model araçlar onun isminin her daim yanındaydı. Ancak işadamı Erol Aksoy'un (67) film gibi yükselişi, film gibi olaylar zinciri ile sonlandı... İşte bir zamanlar milyon dolarları yöneten Erol Aksoy, yine para hesabı yaparken yakalandı. Aksoy, önceki gün İstanbul Bebek'te sahile indi. Dostlarıyla yemek yiyip kahve içti. Ardından evine gitmek için yola çıktı. Ancak Aksoy'un artık özel şoförü kapısında bekleyen milyon dolarlık bir aracı yoktu. 
 
'SİZE GÜZEL MALZEME VERDİM' 
Hal böyle olunca ünlü işadamı, Bebek Taksi durağına gitti. Ancak taksiye binmeden önce pazarlığa girdi. Taksiciye "Ben Erol Aksoy, beni Ortaköy'e kaça götürürsün' diye sordu. Aksoy'u tanıyan taksici şaştı kaldı. Ünlü İş adamı daha sonra basın mensuplarına dönerek "Size güzel malzeme verdim. Daha ne istiyorsunuz" dedi. Sonra gülerek oradan uzaklaştı. 
 
DEĞİŞKEN HAYAT! 
Erol Aksoy ile eşi İnci Aksoy, bir dönem İstanbul jet-setinin tüm davetlerinde yer aldı. Ancak İnci Hanım kendini sanata verirken Aksoy, ortalarda yoktu. 
 
HEY TAKSİ DURUM AKSİ 
Erol Aksoy, 1946'da Denizli'de dünyaya geldi. 1984'de İktisat Bankası'nı devraldı. 1991'de Show TV'yi kurdu. Ardından yazılı medyaya geçti. Dinç Bilgin ve Haldun Simavi ile ortaklık yaptı. 1994'te Hürriyet'i Aydın Doğan'a sattı. 1999'da Show TV'nin önce hisselerinin belli bir kısmını, ardından da tamamını Mehmet Emin Karamehmet'e sattı. 2001'deki krizde İktisat Bankası Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi. Bütün mallarına el konuldu.