Ünlü oryantal Tanyeli'nin en acı günü

BODRUM'da yaşayan oryantal Tanyeli'nin annesi ses ve sinema sanatçısı Dolgun Sezer, pankreas kanseri hastalığından hayatını kaybetti. Annesinin toprağa verildiği gün, Tanyeli'yi sanatçı arkadaşları yalnız bırakmadı.

Ünlü oryantal Tanyelinin en acı günü
04 Temmuz 2015 Cumartesi 17:30 tarihinde eklendi, 1.038 kez okundu.
Yaklaşık 10 yıldır Bodrum'da yaşayan ünlü oryantal Tanyeli'nin annesi 65 yaşındaki Dolgun Sezer (Türkegül Özsezerer), 1 yıl önce yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Bugün Bodrum'un Ortakent Mahallesi'ndeki Ortakent Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Ortakent Mezarlığı'nda toprağa verilen Dolgun Sezer'in cenaze törenine Tanyeli'nın çocukları Teoman Kıral ile Taylan Sadıkoğlu, sanatçılar Seray Sever, Oya Aydoğan ve Safiye Soyman ile Bodrum'daki yakınları katıldı. Yaklaşık 20 Türk filminde oynayan Dolgun Sezer'in birçok eser bestelediği ve albüm yaptığı belirtildi.
 
Cenaze töreninde çocukları ve sanatçı arkadaşlarının yardımı ile ayakta durabilen Tanyeli, cenazenin başından bir an olsun ayrılmadı. Cenazede kadınlar camide erkeklerle birlikte saf tutup namaz kıldı.
 
"NE OLUR BU İLLETE ÇARE BULSUNLAR"
 
Cenazenin toprağa verilmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Tanyeli, en büyük tesellilerinin annesinin hastalık nedeniyle çok acı çekmeden yaşamını yitirmesi olduğunu söyleyerek "Doktorlara yalvarıyorum ne olur, insanların hiç beklemediği bir anda kapısını çalan bu illet hastalığa bir çare bulsunlar. Annem tedavi görüp İstanbul'dan Bodrum'a gelirken Bursa yakınlarında eşimin memleketinde yaşamını yitirdi. Ayrıca bu mübarek ayda yine mübarek Cuma gününde yaşamını yitirdi. Acımız tarifsiz ama bu günler insanın acısını biraz hafifletiyor. Annem gülümseyerek yaşama veda etti. Bugün yanımda olan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
 
Tanyeli Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören annesi ile çektirdiği son fotoğrafları Instagram hesabından paylaştı.