Ünlü oyuncu ölümden döndü

Sinema ve tiyatro oyuncusu Mesut Akusta, Beyoğlu'nda bulunan evinde çıkan yangında büyük tehlike atlattı.

Ünlü oyuncu ölümden döndü
11 Aralık 2011 Pazar 09:16 tarihinde eklendi, 1.376 kez okundu.

 

Bir dönem "Kurtlar Vadisi Pusu" adlı TV dizisinde "Müsteşar Ünsal Kemal" karakterini de canlandıran Akutsa, yangında dumandan etkilenirken, aynı sokaktaki yan komşusu olan dizi oyuncusu Melda Arat da çıkan gürültü üzerine panik halinde sokağa fırladı.
 
Olay, dün akşam saat 20.30 sıralarında Cihangir Lenger Sokak 7 numarada bulunan 6 katlı Esen Apartmanı'nda meydana geldi. Elektrik panolarının büyük bir gürültü ile patlaması sonucu meydana gelen yangın için Beyoğlu itfaiye grubu kısa sürede olay yerine geldi.
 
47 yaşındaki aktörün yangın öncesi giriş kattaki evinden dışarı çıkmak için hareket ettiği, o sırada elektrik panolarının büyük bir gürültü ile patladığı öğrenildi. "Ay Tutulması", "Kurtlar Vadisi Pusu", "Ezel" gibi TV dizilerinin yanı sıra, "Kiralık Oda", "Nice Yıllardan Sonra" ve "Son Söz Sevginin" gibi sinema filmlerinde rol alan oyuncu Mesut Akusta, çıkan yangını hemen itfaiyeye haber verdi.
 
Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çıkan yangını hemen etkisiz hale getirerek apartman sakinlerini tahliye etti. Bu sırada gürültüyü duyan aynı sokaktaki dizi oyuncusu Melda Arat da panik halinde sokağa fırladı. İtfaiye ekipleri apartmanda bulunan sakinleri tek tek dışarıya çıkarırken, bazı apartman sakinleri kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarını kurtarmak için büyük çaba sarfetti. Akusta, yaptığı açıklamada, "Evden çıkarken büyük bir gürültü ile yangın çıktı. Çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Herhangi bir yaralı can kaybı yok" dedi.
 
Yangının kısa devre nedeniyle çıktığı belirtilirken, ünlü oyuncunun evinde maddi hasar oluştuğu kaydedildi. 

Milliyet