Ünlü oyuncuya hapis cezası!

Gazinocular kralı Fahrettin Aslan'ın oğlu, oyuncu Mehmet Aslan, 2 arkadaşı ve üniversite öğrencisi Timur Cihan Saylam'ın "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" suçlamasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Ünlü oyuncuya hapis cezası!
24 Aralık 2013 Salı 18:05 tarihinde eklendi.
 
Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz müşteki sanıklar Mehmet Aslan, Umut Özalp, Timur Cihan Saylam ve taraf avukatları katıldı.

Davada dinlenen tanıkların ardından son sözü sorulan müşteki sanık Mehmet Aslan niyetinin kavga etmek olmadığını belirterek, "Olay sırasında ben kendimi korudum. Timur Cihan Saylam aracı arkaya doğru çektiğinde ölüm tehlikesi atlattık. Bu da kamera görüntüleri ile sabittir. Planlı bir şekilde Saylam'ın aracının önüne geçmedik. Tesadüfen karşılaştık. Şikayetçiyim" dedi.
 
"BENİ DÖVDÜLER, MAĞDURUM"
 
Bir diğer müşteki sanık Timur Cihan Saylam ise "Olayın başlangıcında Mehmet Aslan ile dışarıya çıkıp konuştuğumuzda, bir arka sokağa geçmiştik. Bu sırada arkamızdan gelen Umut Özalp, bana ağır küfürler etti ve kavga çıktı.

Daha sonra da Mehmet ile konuştuk ve aramızdaki meseleyi hallederek içeri girdik. Saatler sonra mekandan ayrılıp kız arkadaşımı bıraktım ve dönüşte minibüs ile aracımın önü kesildi ve beni dövdüler. Asıl mağdur benim" diye konuştu.
 
MEHMET ASLAN'A 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI
 
Kararın açıklandığı duruşmada Mehmet Aslan, Timur Cihan Saylam'ın "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kavganın diğer tarafı Timur Cihan Saylam'ı da suçlu buldu.

Onu da Mehmet Aslan'ı "yüzde iz bırakacak şekilde kasten yaralamak" suçundan 1 yıl 10 ay hapis çarptırdı. Her iki kişiyle ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Olay sırasında Mehmet Aslan'ın yanında bulunan arkadaşı Recep Yılmaz'a "kasten yaralama" suçundan verilen 10 ay hapis cezasında da hükmün açıklanması geri bırakıldı. Aslan'ın bir diğer arkadaşı Umut Özalp ise beraat etti.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, üniversite öğrencisi Timur Cihan Saylam, tatil için geldiği İstanbul'da, 31 Aralık 2008 tarihinde Yılbaşı gecesi Kadıköy'de bir bara gitti. Yanında kız arkadaşı da bulunan Saylam, barda Mehmet Aslan'la karşılaştı. Mehmet Aslan, barın tuvaletine giden Timur Cihan Saylam'a laf attı ve ikili tartıştı.

Saylam, kız arkadaşına da yanına alarak bardan ayrıldı. Dönüş yolunda Kadıköy Acıbadem'de yolu kesilen Timur Cihan Saylam, Mehmet Aslan ve arkadaşları Recep Yılmaz, Umut Özalp tarafından darp edildi. Taraflar arasında çıkan kavganın ardından soruşturma başlatıldı.

Mehmet Aslan, arkadaşları Recep Yılmaz ve Umut Özalp, Timur Cihan Saylam hakkında, "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçlamasıyla 10'ar buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DHA