Ünlü oyuncuya PKK tuzağı

Kendilerini polis diye tanıtan kontör dolandırıcılarının son kurbanı Aşk-ı Memnu dizisinin unutulmaz yıldızı oldu

Ünlü oyuncuya PKK tuzağı
15 Kasım 2011 Salı 11:43 tarihinde eklendi, 1.008 kez okundu.

 

Kontör dolandırıcılarının son kurbanı ünlü sinema sanatçısı 54 yaşındaki Itır Esen oldu. Bugün Gazetesi'nden Cem Kartal'ın haberine göre, polis rolünde Esen’i arayanlar “Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Suçluları yakalayacağız” diyerek oyuncuyu 500 bin lira dolandırdı. Polisin vatandaşları her fırsatta uyarmasına rağmen cep telefonuyla dolandırıcılık devam ediyor. Dolandırıcılar, “Telefon hattınız kullanılarak terör örgütüne para aktarılmış”, “telefonunuzdan siyasilere küfür edilmiş”, “suçluları yakalayacağız para ya da kontör gönderin” diyerek büyük vurgun gerçekleştiriyor. Dolandırıcıların son kurbanlarından biri geçmişte birçok film ve dizide başrol oynayan 1975 yılındaki Aşk-ı Memnu filmiyle de gönüllerde taht kuran ünlü sinema sanatçısı Itır Esen oldu. 
 
ORTADAN KAYBOLDULAR 
İddiaya göre, iki çocuk annesi Esen’i arayıp kendini polis memuru olarak tanıtan kişi “Hesabınızdan terör örgütüne para aktarılmış. Suçluları yakalayacağız. Bunun için vereceğimiz hesaba para yatırın. Operasyon bittikten sonra paranızı alacaksınız” dedi.

Arkadan karakolu andıran telsiz sesleriyle inandırıcılığını artıran kişiye kanan Esen, verilen hesaba belirli aralıklarla tam 500 bin lira yatırdı. Birkaç gün sonra dolandırıcılar ünlü sanatçıyı bir daha aramadı. Bunun üzerine dolandırıldığını fark eden Esen, durumu hemen polise bildirdi. Ekipler, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.
 
"ARTIK KANMAYIN"
Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlar her fırsatta uyardığını belirten polis yetkilileri “Artık kanmayın” uyarısı yaptı. Yetkililer, “Bu işi sektör haline dönüştürdüler. Bir kere de 200 bin lira dolandırılan mağdurlar gelip bize başvuruyor. Telefonla arayan dolandırıcı, kendini genellikle polis olarak tanıtıyor. Bilinmelidir ki polis vatandaştan para istemez. Bu tür durumlarda en yakın karakola gidin” dedi.