Ünlü virtüöz İstanbul'a geliyor

Farid Farjad 2011’in ilk konserini Akıngüç Oditoryum ve Sanat Merkezi’nde verecek

Ünlü virtüöz İstanbula geliyor
03 Ocak 2011 Pazartesi 16:19 tarihinde eklendi, 1.484 kez okundu.

 

Dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden birisi olan Farid Farjad, 2011’in ilk konserini 14 – 15 Ocak’ta İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryum ve Sanat Merkezi’nde verecek.
 
Fars (İran) halk müziği hakkındaki engin birikiminin yanı sıra klasik batı müziğini de başarıyla yorumlayan ve dünyada 'Kemanı Konuşturan Adam' olarak nitelendirilen Farid Farjad, 14- 15 Ocak’ta vereceği konserlerle ikinci kez sahne alacağı Akıngüç Oditoryum ve Sanat Merkezi’nin de 2011 yılı açılışını yapmış olacak. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin davetlisi olarak Amerika’dan İstanbul’a gelen Fars asıllı sanatçının konser biletleri sadece Biletix’ten satışa sunuluyor.
 
Genel Sanat Yönetmenliği’ni Prof. Mesut İktu’nun üstlendiği İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryum ve Sanat Merkezi, Türkiye’nin ve dünyanın ünlü isimleri ile süpriz etkinliklerine yıl boyunca devam edecek.
 
FARID FARJAD HAKKINDA
1938 yılında Tahran’da doğan Farid Farjad akademik eğitimini 1966 yılında Tahran Müzik Konservatuarı’nda klasik müzik üzerine yaptı. Doğu ve Batı’nın klasik ve etnik eserlerini başarıyla yorumlayan Farid Farjad Tahran Senfoni Orkestrası’ndaki çalışmalarının yanı sıra Batı Klasik Müziği üzerindeki çalışmalarıyla Fars müziğinin gelişimine önemli katkılar sağladı.
 
Yorumu ve tekniği ile dünyadaki en iyi keman virtüözleri arasında yer alan Farjad’ın An Roozha I, An Roozha II, An Roozha III, An Roozha IV, An Roozha V olmak üzere beş albümlük albüm serisinin yanı sıra Golha Orkestrası adlı kolektif bir albümde de eserleri yayımlandı.