Ünlüler, Tillo'yu gezdi

'Siirt Bir Ses Ver Derneği'nin daveti üzerine Siirt’e gelen 21 kişilik ünlü grubu Tillo ilçesine hayran kaldı. Ünlüler, Tillo ilçesinden bir araya geldiği 100 çocuğa hediyeler verdi.

Ünlüler, Tilloyu gezdi
23 Ocak 2014 Perşembe 18:12 tarihinde eklendi.


Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın öncülünde kurulan 'Siirt Bir Ses Ver Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği' toplumda eğitim, sosyal ve kültürel içerikli projeleri hayata geçirmek için çalışma başlattı. Dernek, bu çalışmalar kapsamında aralarında gazeteci yazar ve şarkıcılardan oluşan 21 kişilik heyeti Siirt’te ağırladı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Dernek, çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen, eğitim, sosyal ve kültürel içerikli projeler ile çocuklarımızın yüzünü güldürüyor. Bugünde Sanatçılarımız, 'Siirt Okuyor’ kitap okuma kampanyasına destek vermek için ilimize geldi. Heyete eğitime yaptıkları destekten dolayı teşekkür ediyor ve Siirt’te ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Eğitime destek için Siirt’e gelen ünlüler, Siirt Valiliği, ziyaretinin ardından okulları ziyaret edip öğrencilerle bir araya geldi. Ardından, Siirt Akademisi'ni ziyaret etti. Daha sonra Tillo ilçesine geçen sanatçılar burada çocuklarla bir araya gelerek inanç turizmi ile adından söz eden tarih kokan beldedeki türbeleri gezdi.


CİHAN