Ünlülerden Siirtli öğrencilere süpriz

Aralarından sanatçı, iş adamı ve gazeteci-yazarlardan oluşan 21 kişilik bir heyet, Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından başlatılan ‘Eğitime Destek Projesi’ kapsamında Siirt’e geldi.

Ünlülerden Siirtli öğrencilere süpriz
21 Ocak 2014 Salı 18:14 tarihinde eklendi.


Siirt Valiliği’ni ziyaret eden heyet Vali Aydın ile görüştükten sonra Hilmi Yavuz Orta Okulu’na geçti. Okulun Konferans salonunda ‘Siirt Okuyor Projesi’ kapsamında konferans verildi. 2013 yılı içerisinde Siirt ve ilçelerinde hedeflenen 2 milyon kitap okuma seviyesinin üstüne çıkıldığını söyleyen Okul Müdürü Zekeriya Butur, yaptığı sunumda, Siirt’te 2012 yılında 1 Milyon kitap okunduğunu, 2013 yılında ise Siirt esnafının da bu projenin içerisine dahil edilerek hedeflenen 2 milyon kitap okuma seviyesinin üstüne çıkıldığını söyledi.

Konferans sonrası sınıfları gezen oyuncu ve gazetecilerden oluşan heyet, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Eğitim Seti dağıttı. Heyette yer alan sanatçıları karşılarında gören öğrenciler imza almak için bir birleriyle yarışırken, Siirt Valisi Ahmet Aydın ise tiyatroya gitmek istediğini belirten öğrenciye tiyatro sözü verdi. Buradaki program, bir kız öğrenci tarafından söylenen türkü ile sona erdi.

Siirt Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sanatçı ve yazarlardan oluşan heyeti Siirt’te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Aydın, "Sanatçılarımız, Siirt Kitap Okuyor kampanyasına destek vermek için geldiler. Eğitime destek için yakın zaman önce kurulan ‘Bir Ses Ver Derneği’nin davetlisi olarak gelen heyetin Siirt’teki eğitimin kalitesinin artırılmasına katkı sunacaktır. Eğitime yaptıkları destekten ötürü şahsım ve Siirt halkı adına teşekkür ediyorum." dedi.


CİHAN