Ünlülerin de gözaltına alındığı operasyon kamerada

İstanbul narkotik polisinin, gözaltına alınanlar arasında ünlü isimlerin de bulunduğu uyuşturucu operasyonu polis kamerasına yansıdı.

Ünlülerin de gözaltına alındığı operasyon kamerada
29 Ocak 2013 Salı 18:09 tarihinde eklendi.

 

Görüntülerde, zanlıların evlerine yapılan baskın ve zanlıların yakalanma anları da yer aldı. 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da uyuşturucu operasyonu düzenlemiş, operasyonda aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Özellikle sokak satıcılarına yönelik operasyon polis kameralarınca sani saniye kaydedildi. Görüntülerde, zanlıların adreslerine gidilmesi, evlere girilmesi ve sokak satıcılarının yakalanma anları yer aldı. 
 
Bu arada, Cemal Hünal, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Can Yurtsevdi ve Cenk Eren gibi isimlerin gözaltına alındığı operasyonda, yaklaşık 21 kilo uyuşturucu, 7 tabanca, 328 mermi ve yaklaşık 20 bin TL para, 20 kilo 762 gram toz, ot ve tohum halinde esrar, 498 gram taş ve toz halinde kokain, 6 gram bonzai, 1 ecstacy, 2 içilmiş esrar sigarası 5 esrar içmek için kullanılan sarma kâğıdı, 3 hassas terazi, 1 esrar maddesi öğütme düzeneği, 1 sigara sarma makinesi ele geçirildiği öğrenildi.
 
Polisin başta Etiler, Ulus ve Şişli başta olmak üzere belirlenen 38 adrese düzenlediği operasyonda 19’u torbacı olmak üzere toplam 42 kişi gözaltına alındı. Sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, birçok ünlü isimin fiziki ve teknik takibe takıldığı, bunun üzerine yapılan operasyonlarda ünlü şahısların uyuşturucu içmek, yer temin etmek gibi suçlardan gözaltına alındığı kaydedildi.
 
Ayrıca, yapılan ev aramalarının devamında 6 kuru sıkı tabanca, 297 kuru sıkı mermisi, 1 ruhsatsız tabanca, 31 mermi, 1 sahte kimlik, 1 kama, 5 bin 115 TL, bin 650 euro, 5 bin 700 dolara el konulduğu açıklandı. 
 
Uyuşturucu madde satıcısı ve kullanıcısı olduğu tespit edilen 42 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı, 7 şahsın emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 35 zanlıdan Ş.D., M.Ö., F.Ö. ve C.Ş. isimli şahısların tutuklandığı belirtildi. Aralarında birçok ünlünün bulunduğu diğer zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. 

CİHAN