Ünlülerin uçağında bomba paniği

KKTC-İstanbul seferini yapan Türk Havayolları'na ait uçağa, Ercan Havaalanı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra bomba ihbarı yapıldı.

Ünlülerin uçağında bomba paniği
02 Ocak 2011 Pazar 21:49 tarihinde eklendi, 1.629 kez okundu.

 

Türk Hava Yolları'nın (THY), Lefkoşa-İstanbul seferini gerçekleştiren yolcu uçağına yapılan bomba ihbarının asılsız olduğu belirlendi.
    
Edinilen bilgiye göre, Ercan Havalimanı'ndan kalkan THY'nin 5407 sefer sayılı Airbus 319 tipi uçağının koltuklarından birinde, uçakta bomba olduğu yönünde el yazısıyla yazılmış bir pusula bulunması üzerine Atatürk Havalimanı'nda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
    
Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde inen uçakta olay yeri inceleme ekiplerince yapılan yaklaşık 2,5 saatlik arama ve kontroller sonucu ihbarın asılsız olduğu belirlendi.
    
Uçağın yolcularından sanatçı Seda Sayan, havalimanından ayrılışı sırasında basın mensuplarının soruları üzerine, büyük korku ve panik yaşadığını belirtti.
    
Sayan, şunları söyledi:
    
"Önde oturuyordum. Menajerim Stelyo Pipis yanımdaydı, lavaboyu kullanmak istedi, kullanamadı. Geri geldiğinde yüzü bembeyazdı. 'Ne oldu?' dedim. 'Olağanüstü bir durum var' dedi. Uçakta arıza var zannettik. Hosteslerden biri 'uçakta bomba var' dedi. Daha sonra, '4 kapıya 4 merdiven yanaşacak birazdan. Acilen bavul ve çantalarınızı bırakın, uçağı terk edin' şeklinde bir anons daha yapıldı, iyice korktuk. Herkes ayaklandı. Koltukların tepesinde hostesler bomba arıyordu. Uçaktan indik, uçağı özel bir yere çektiler. Merdivenler biraz geç kaldığı için herkes çoluk çocuk, ağlamalar, bayılmalar oldu. Uçakta sanatçılar Oya Başar, Tarık Ünlüoğlu da vardı. Bavullar ve çantalarımız x-raylardan tekrar geçti. Uzun bir kuyruk oluştu. Görevlilere, TC kimlik numaraları adres ve telefonlarımızı bıraktık. Tansiyonlar yüksekti herkeste. Uzun bir süre de havalimanında bekletildik. Çok şükür ki korktuğumuz başımıza gelmedi."
    
Stelyo Pipis de sıkıcı, tatsız bir olay yaşandığını belirterek, "Uçak havalandıktan yarım saat sonra tuvalet için ayağa kalktığımda, hostes bana 'kötü bir durum var' dedi. Biz, uçakta arıza gibi bir şeyler olduğunu düşündük. Herkes ayağa kalktı. Perişan olduk. Daha sonra havalimanına indik. Çok şükür ki bir şey olmadı yiyecek ekmeğimiz varmış" diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...