Ünye’de selin açtığı yaralar sarılıyor

ORDU'nun Ünye İlçesi’nde dün sağanak yağmur sonrası meydana gelen selde 18 ev ve 3 işyerinin zarar gördüğü, istinat duvarı yıkılan 20 dairelik bir apartmanın da tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtildi.

Ünyede selin açtığı yaralar sarılıyor
29 Mayıs 2016 Pazar 17:45 tarihinde eklendi.
Ünye'de önceki gece başlayan ve sabaha kadar devam eden şiddetli sağanak yağmur, dün derelerin taşmasına ilçedeki birçok sokak ve caddenin de sular altında kalmasına neden oldu. Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediye ekipleri cadde ve sokakların temizlenmesi için başlattıkları çalışmaların devam ettiği belirtildi. 145 kişilik ekip ve iş makineleriyle çalışmaların yapıldığı belirtilirken ilçede selden en çok zarar gören Fevzi Çakmak Mahallesinde Ünye İlçe Başkanı AK Partili Arif Ergün ve Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık birlikte incelemelerde bulundu.
 
Başkan Çamyar, ekiplerin yağmurun etkisini yitirmesinin ardından hemen müdahale ederek doğabilecek zararları minimize etmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, "Ünye'de yapılan tespit çalışmaları neticesinde 18 ev ve 3 işyeri sel sularından zarar görmüş durumda. Ayrıca Atatürk Mahallesinde istinat duvarının yıkılması sonucu 20 dairelik apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. İncelemeler devam ediyor. 20 aileyi Ünye Otelcilik ve Turizm Lisesi Uygulama otelinde misafir edeceğiz. Selden zarar gören tüm hemşehrilerimizin belediyemiz ve Ünye Kaymakamlığı tarafından zararlarının karşılanması ve mağduriyetlerinin gi,derilmesi için çalışmalarını sürdürüyor" dedi.