Ürdün'den Gazze'ye insani yardım

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Hareketi Genel Başkanı Şeyh Hemmam Said'in başkanlığında yola çıkan ''Kilometrelerce Gülücük-13'' adlı insani yardım kafilesi, Refah sınır kapısından geçerek Gazze Şeridi'ne ulaştı.

Ürdünden Gazzeye insani yardım
11 Haziran 2012 Pazartesi 19:41 tarihinde eklendi.

 

Filistin Enformasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, kafilede 7 ülkeden yaklaşık 110 insan hakları eylemcisi ve Gazze Şeridi'ndeki sağlık merkezleri ile hastaneler için 10 ton tıbbi yardım yer alıyor. 
     
Ürdün Müslüman Kardeşler Hareketi lideri Hemmam Said, Rafah sınır kapısının Filistin tarafında düzenlediği basın toplantısında, kafilenin, Gazze'ye uygulanan ablukanın sona ermek üzere olduğunu göstermek ve abluka uygulayan İsrail'in ve ABD'nin kendilerinin abluka altına alınacağını vurgulamak için geldiğini söyledi. 
     
İslami Çalışma Cephesi Genel Sekreteri Şeyh Hamza Mansur ise ziyaretin amacının Gazze Şeridi'nde abluka altında yaşayan insanlara destek vermek olduğunu belirtti. 
     
Mansur, ziyaretin bir hafta süreceğini ve Ürdün heyetinin Gazze Şeridi'nde birçok görüşme gerçekleştireceğini söyledi. 
     
Kafile Genel Koordinatörü Dr. İsam Yusuf da ''Kilometrelerce Gülücük-13'' kafilesini ayrıcalıklı kılanın, kafilede Arap Baharı'na katılan eylemcilerin de yer alması olduğunu ifade etti.