"Üretilen delillerle hapsedildik"

Ergenekon Davası kapsamında aldığı 10 yıl 6 ay cezasını nedeniyle Muğla Cezaevi'nde yatan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Bu ülkede adalet ve hukuk katledildi. Üretilen delillerle hapsedildik" dedi.

Üretilen delillerle hapsedildik
12 Aralık 2013 Perşembe 19:32 tarihinde eklendi.
 
 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Güver ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir ve gazeteci İdris Akyüz, gazeteci Merdan Yanardağ'ı yattığı Muğla Cezaevi'nde ziyaret etti.
 
Yanardağ, ziyarete gelen gazetecilere, "Toplumsal vicdan yaraladı. Kimseyi gazetecilerin suçlu olduğuna ikna edemediler, 12 Eylül Askeri Mahkemeleri'nin adaletinden daha kötü bir durumdayız. O dönemde kimse işlemediği suç nedeniyle yargılanmadı.

12 Eylül'de mahkemeye çıktığımızda işkenceden kurtuluyorduk. Bugün insanlar mahkemeye çıktığında işkence başlıyor. Hükümet-cemaat kavgası bizi doğruladı. İlker Başbuğ için bir af çıkacak. Karşılığında PKK'lılar ve Öcalan serbest bırakılacak. Yassıada'da bir villada serbest bırakılacak" dedi.
 
Kanaltürk'te program yaparken Fethullah Gülen'in yardımcısı Nurettin Veren'in, cemaatin iç yüzünü anlattığını, bu konuyla ilgili kitap yazdığını söyleyen Yanardağ, şöyle devam etti:
 
"Bunların ardından cemaat, benim tutuklanmam için kampanya yürüttü. Bu ülkede adalet ve hukuk katledildi. Hükümet- cemaat çatışması bizi doğruladı. Emniyet ve adliyenin cemaate bırakıldığını AKP milletvekili söyledi.

Cemaatin iktidarın ortağı olduğu açıkca ifade ediliyor. Cemaatin valilerinden, bakanlarından açıkca söz ediliyor. Şimdi hükümet cemaat arasındaki Hakan Fidan gerginliğinden daha ilginç bir durum söz konusu. Genelkurmay başkanı, çete reisi diye müebbet hapse mahkum edildi. Ama Başbakan ve Bakanlar Kurulu bu Genelkurmay Başkanı ile sekiz yıl çalışmış. Yaptığı her şeyde başbakanın ve bakanlar kurulunun imzası var."
 
'LEHİMİZE OLAN DELİLLER KARTILDI
 
Tutuklanmasıyla sonuçlanan süreci anlatan Yanardağ, şunları söyledi:
 
"Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Toplantısı'na katılmadığını CD'yi mahkemede göstererek kanıtlamak istedim. Mahkeme başkanı izlenmesine izin vermedi. Bizi, üretilen kanıtlarla, hakkımızdaki lehteki kanıtları karartarak mahkum ettiler. Ayrıca benim 1990 yılında Fethi Naci, Aziz Nesin, Semih Balcıoğlu, Demirtaş Ceyhun, Orhan Koloğlu ile katıldığım bir toplantı Ergenekon yapılanmasına kanıt gösterildi. Toplantı 1990 yılında yapılmıştı. Hakime benim dışımda bu toplantıya katılan herkesin öldüğünü söyledim. Ergenekon'un 2001 yılında kurulduğunu söylüyorlar. Yani, örgüt kurulmadan 10 yıl önce destek toplantısı yapmış oluyorum."

DHA