"Üretime, ihracata, istihdama yoğunlaşın"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Medyadan ricam şu Dubai’de tatil yapan savcıdan daha fazla Türkiye’nin üretim rakamlarına, ihracat ve istihdam rakamlarına yoğunlaşın.” dedi.

Üretime, ihracata, istihdama yoğunlaşın
17 Ocak 2014 Cuma 18:33 tarihinde eklendi.


Bakan Işık, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) heyetini makamında kabul etti. Görüşmede bazı açıklamalarda bulunan Işık, “Türkiye istikrarı yakaladığında neleri başarabileceğini pek çok kez ortaya koymuş bir ülke. Ama maalesef istikrarı kaybettiğinde de bazen tarih kitaplarında bazen de yaşayarak gördük.” diye konuştu.

AK Parti hükümete geldikten sonra istikrarı sağladıklarını kaydeden Işık, 17 Aralık'ta hükümete operasyon yapıldığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Bu yolsuzluk görüntüsünde siyaseti dizayn operasyonudur. Eğer bu bir yolsuzluk operasyonu olsaydı, dosyalar biriktirilmezdi, birleştirilmezdi. Ülkenin ulusal çıkarları, milli menfaatleri göz ardı edilerek, bazı girişimlerde bulunulmazdı. Keşke şunu yapsalardı, bir yolsuzluk varsa dosya olgunlaşır olgunlaşmaz, hemen savcılık harekete geçip gerekeni yapsaydı biz de o savcıları alkışlasaydık.

Ama 3 sene, 4 sene biriktirip de ilgili ilgisiz şeyleri torbaya koyup adeta bir operasyon noktasına getirmek kimsenin kabul edeceği bir şey değil. Ama Türkiye bunu da aşıyor. Türkiye son vesayeti de kırıyor. İnşallah Türkiye ayağı yere sağlam basan bir ülke konumuna geliyor.”

Yaşananları, Türkiye’nin güçlü ekonomiye geçişinin sancıları olarak değerlendiren Işık, şöyle devam etti:

"Medyadan ricam şu; Dubai’de tatil yapan savcıdan daha fazla Türkiye’nin üretim rakamlarına, ihracat ve istihdam rakamlarına yoğunlaşın. Türkiye’de bütün bu estirilen rüzgara rağmen üretim artıyor, ihracat artıyor, istihdamda olumlu gelişmeler var.

Geleceğe umutla bakmamıza sebep olacak çok sayıda veri var. Türkiye’nin önü açık. 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için hep birlikte; sadece kamu değil, sadece sanayi değil, sadece işadamları değil bütün olarak 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için koordinasyon içerisinde çalışacağız. Bakanlığımızın çok önemli çalışmaları var. Kamu üniversite sanayi işbirliği bunların en önemlisi.”


CİHAN