"Ürettiğimiz insansız hava uçakları yerli"

Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, üretimini üstlendikleri insansız hava araçlarının yazılım ve donanımlarının tamamen yerli olduğunu, bu yılın sonunda Milli Savunma Bakanlığı'na teslim edeceklerini söyledi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 00:03 tarihinde eklendi.

Zorlu, Türkiye Finans Katılım Bankası sponsorluğunda Anomen Otel'de 7'ncisi düzenlenen 'Anadolu Markaları 2013 Yarışması'nda konuşma yaptı.

Türkiye'nin eski günlere bakıldığından çok daha iyi yerlere geldiğini, fakat çok daha fazla yapılacak işler olduğunu ifade eden Zorlu, Grubu'nun bu yıl 60. yılını kutladığını, kendisinin ise 15 yaşında ticarete başladığını hatırlattı. Zorlu Grubu’nun 5 sektörde faaliyet gösterdiğini, 1994'te Vestel'i satın aldığını, o zaman kendilerine “tekstilde para kazanmaya başladı, burada batacak” denildiğini söyledi. Zorlu, şöyle devam etti: “Bugün geldiğimiz noktada Manisa'da 1 milyon metre kapalı alanda üretim yapıyoruz, 35 milyon cihaz üretecek kapasiteye sahibiz. Geçen yıl 22 milyon ürettik.

En önemlisi de elektronik sanayisinde çok iyi yerlere geldiğimizi görüyorum. Bizim yaptıklarımızla dünyadaki yapılanlara bakıyoruz. Gerçekten elektronik dünyada her gün, her saat, her saniye, hatta her salise değişiyor. Biz bir yerlere geldik, ama yeterli değil. Onun için Türkiye'nin çok daha yapılacak işleri var. Bizim 60. yıl sloganımız ‘yapacaksan daha iyisini yap, gideceksen daha çok uzağa git, çıkacaksan daha yükseğe çık’. Onun için daha iyisini yapmamız lazım markalaşmamız lazım.” diye konuştu.

"HAVA ARAÇLARIMIZIN YAZILIMI VE DONANIMI YERLİ, İPHONE'DEN İNCE TELEFON YAPIYORUZ"

Üretimini üstlendikleri insansız hava araçlarını bu yılın sonunda Milli Savunma Bakanlığı'na teslim edeceklerini vurgulayan Zorlu, insansız hava uçaklarının üretiminin tamamen yerli, yazılım ve donanımlarının da kendilerine ait olduğunu, bu yılın sonunda smart telefonları çıkartacaklarını açıkladı. Zorlu şunları kaydetti: “iPhone'dan daha incesini yapıyoruz.

Demek ki istenildikten sonra yapılabiliyor. Hiçbir zaman ‘yapamayız olmaz’ dememek lazım. Ben her işe korkarak ama cesaretle girmişimdir. Allah'tan sonra en fazla işimi kaybetmekten korkmuşumdur. O azimle çalışmışımdır, o azimle devam etmişimdir. Hiçbir zaman da geldiğim yeri unutmamışımdır. Açık ve net olarak konuşmak gerekirse, gümrük duvarları arkasında 3 -5 kuruş kazandık, ama şimdi iyi ki Türkiye'ye Gümrük Birliği'ne girmişiz. Eğer girmeseydik bugün rekabetçi olamazdık, Denizli de bu kadar sanayici olamazdı.”

Toplantıya Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Girişimci Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, İzmir Bölge Müdürü Murat Demir, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Fatoş Karahasan, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş, Burhan Karaçam Değer Kazandırma Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçam ve çok sayıda işadamı katıldı.


CİHAN