Urla’da cinsel istismar iddiası: 2 tutuklu

İzmir'in Urla ilçesinde, yaşları 13 ile 16 arasındaki biri engelli ikisi kardeş 5 kızı ilişkiye zorladığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen H.K. ile yardım eden bayan Z.T. tutuklandı.

05 Aralık 2013 Perşembe 18:05 tarihinde eklendi.

Zanlılardan H.K.'nın, kızları zorla uyuşturucu maddeye alıştırıp, cinsel istismarda bulunduğu ve görüntülerini çektiği ileri sürüldü.

Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.K.'nin (48) evine sürekli küçük yaştaki çocukların girdiğini ihbarı üzerine harekete geçti. Soruşturma başlatan jandarma, takibe aldığı eve, küçük kızların girip çıktığını tespit etti. Eve sabah saatlerinde baskın düzenleyen jandarma, H.K., gözaltına alınırken, evdeki kızlar korumaya alındı. Evdeki aramalarda, kızlara ait çok sayıda uygunsuz görüntülerin bulunduğu bilgisayar ve CD'ler ele geçirildi. Araştırmalarda lise ve ortaokula giden kızlar E.T. (16), İ.K., B.D., zihinsel engelli C.N. ve kardeşi B.N.'nin aynı şekilde tuzağa düşürüldüğü; taciz edilip ilişkiye zorlandığı, uçucu ve uyuşturucu madde kullanmaya zorlandığı belirlendi.

H.K.'nin dışında kızlarla birlikte olduğu belirlenen A.P.'de gözaltına alındı. Mağdurlardan E.T.'nin arkadaşlarını da bu tuzağa teşvik ettiği, annesi Z.T.'nin de göz yumduğu belirlendi. E.T. ile annesi Z.T.'de yakalandı.

"KİMSEYİ ZORLAMADIM"

Zanlı H.K.'nin 13-16 yaşındaki iki kızla ilişkiye girdiğini itiraf ettiği öğrenilirken Jandarmada verdiği ifadesinde kızlarla isteyerek beraber olduğunu belirterek, "Onlara sahip çıkıyordum, harçlık veriyordum. Kimseyi zorlamadım." dedi.

Yaşları küçük olduğu için savcı tarafından ifadeleri alınan 6 kız ise H.K.'den şikayetçi oldu. Kendilerinden yaşça büyük adamla ilişkiye girdiklerini kabul eden iki kız ise görüntülerle kendilerine şantaj yapıldığını iddia etti. H.K'nin gizlice görüntü çektiğini ve tekrar ilişkiye girmemeleri halinde ailelerine görüntüyü vereceğini de söylediği öğrenildi.

Gözaltına alınan H.K., A.P., E.T. ve Z.T, ifadelerinin tamamlanmasının ardından dün Urla Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen H.K., Z.T. tutuklanırken A.P ve E.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


CİHAN