"Uşak Havaalanı tekrar uçuşlara açılmalı"

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, kentteki kamu ve sivil toplum kurumlarının el birliği yaparak, yolcu uçuşlarına kapalı olan hava alanının yeniden faaliyete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Uşak Havaalanı tekrar uçuşlara açılmalı
27 Ağustos 2013 Salı 20:27 tarihinde eklendi.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ve yönetim kurulu üyeleri, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kuvvet’i ziyaret etti. Mustafa Kuvvet ile fikir alışverişinde bulunan UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez, kentteki atıl durumda olan havaalanının yeniden kullanıma açılması için şirketlerle görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Akif Küplemez, “Uşak’ın Beko Basketbol Ligi’nde bir takımı ve sürekli öğrenci sayısı artan bir üniversitesi var. Sanayisi her geçen gün gelişen kentte, İstanbul seferleri yeniden başlatılmalı.” dedi. Kuvvet de “Uşak’ın çalışan bir hava alanına ihtiyacı var. Bunun için şirketleri ikna etmemiz gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Küplemez, yaklaşık 3 yıldır yolcu uçuşlarına kapalı olan Uşak Havaalanı’nda seferlerin yeniden başlaması gerektiğini dile getirdi. İstanbul’da 3’üncü bir havalimanı yapıldığını hatırlatan Akif Küplemez, “İstanbul Atatürk Havalimanı önümüzdeki dönemlerde eskisi kadar revaçta olmayacak.

Bu nedenle Uşak olarak, daha önce haftanın belli günleri sefer yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden sefer talep etmeliyiz. Haftada en az 4 gün İstanbul-Uşak hattında uçuşlar sağlanmalı. Türkiye gerçekten fırsatlar ülkesi. Avrupa’da 29 TL’den başlayan uçak bileti bulamazsınız. Fakat bizim memleketimizde en pahalı yapılan uçuş 79 TL gibi bir bedelle oluyor.

Bunun ciddi bir fırsat olduğu kanısındayız. Bu bağlamda Uşak’ın da hava trafiğinden nasibini almasını istiyoruz. Uçuşların yeniden başlaması için, kentin bütün dinamiklerinin bir arada çalışması gerekiyor.” diye konuştu. 


CİHAN