Uşak Üniversitesi, 56 öğretim üyesi alacak

Uşak Üniversitesi, yeni açtığı fakültelere 2013- 2014 akademik yılında öğrenci alabilmek için öğretim üyesi alım ilanına çıktı.

Uşak Üniversitesi, 56 öğretim üyesi alacak
11 Mart 2013 Pazartesi 18:47 tarihinde eklendi.

 

Uşak Üniversitesi'nde açık kadrolara toplam 56 öğretim üyesi alınacak.
 
Uşak Üniversitesi'nde yeni açılan fakülte ve bölümlere akademisyenler alınacağını belirten Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi'nin çeşitli birimlerine profesör, doçent ve yardımcı doçent atanması ile ilgili öğretim üyesi ilanı verildiğini kaydetti.

Rektör Çelik, "Yeni açtığımız fakülte ve bölümlere gelecek eğitim öğretim yılında öğrenci almayı planlıyoruz. Bunun için öğretim üyesi ilanı verdik. Altısı profesör, yedisi doçent ve 46 yardımcı doçent olmak üzere toplam 56 öğretim üyesi alacağız. Uşak Üniversitesi son iki yıldır açtığı fakülte ve bölümlerle gelişimine hız verdi. Öğrenci sayımız buna bağlı olarak artacak. Bu artış gerek üniversitemize, gerekse şehrimize birçok kazanım sağlayacak" dedi.
 
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, amaçlarının şehir ve bölgedeki birçok sektöre nitelikli beyin gücü kazandırarak sektörlerin gelişmesi, var olan ekonomik canlılığın artması ve sonucunda şehre bir hareket ve enerji katmak olduğunu dile getirdi. Rektör Çelik, "Yeni öğretim üyesi alımıyla İletişim, Ziraat ve Doğa Bilimleri, Spor Bilimleri ve İlahiyat gibi yeni fakültelere öğrenci alarak hizmete açacağız hem de var olan fakültelere yeni bölümler kazandıracağız. Bu nedenle yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla alanlarında uzman, nitelikli öğretim üyeleri alınacak.

Yeni kadrolarla daha güçlü daha üretken, daha dinamik bir Uşak Üniversitesi olmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

DHA