Uşak Üniversitesi'ne 4 bin 565 öğrenci yerleşti

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, yaptığı açıklamada YÖK tarafından kendilerine verilen 5 bin 275 kontenjandan 4 bin 565'nin ilk yerleştirmede dolduğunu belirtti.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 17:33 tarihinde eklendi.

Özelikle yeni açılan ve 2013-2014 öğretim yılında ilk defa öğrenci alacak Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun kontenjanlarının yüzde 100 dolduğuna dikkat çeken Çelik, “Uşak Üniversitesi’ni, 2013 üniversite ilk yerleştirme sonuçlarına göre 4 bin 565 kişi tercih etti. Toplamda 710 boş kontenjanımız var. Ek yerleştirmeler sonucu boş kontenjanların dolacağına inanıyoruz. İletişim Fakültemiz' ve Adalet Meslek Yüksekokulumuz'a da ek kontenjanla öğrenci alacağız. Üniversitemiz, 2013-2014 öğretim yılına yaklaşık 6 bin yeni öğrenciyle başlayacak.” dedi.

Rektör Çelik, bu sene ilk defa öğrenci alacak olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri bölümlerinin, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Bankacılık ve Finans, Muhasebe Bilgi Sistemleri ve Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık bölümlerinin normal öğretim ve ikinci öğretimlerinin, İslami İlimler Fakültesi’nin İlahiyat ile İlköğretim Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği bölümlerinin normal ve ikinci öğretiminin ve İnşaat Mühendisliği bölümünün yüzde 100 dolduğunu söyledi. Çelik, “Yeni açtığımız bölümlerin yüzde 100’lük bir oranla tercih edilmesi mutluluk verici. Bu durum, Uşak Üniversitesi olarak yeni bölüm ve programlar açarken ne kadar doğru kararlar aldığımızın bir göstergesidir. Daha önce açmış olduğumuz Moleküler Biyoloji ve Genetik, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Sanat Tarihi, Sosyoloji ve Ekonometri bölümleri de yüzde 100 doldu.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Çelik Eğitim Fakültesi’nin yüzde 100, Fen Edebiyat Fakültesi’nin yüzde 98, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yüzde 95 dolu olduğunu ifade ederek, Uşak Üniversitesi’nin tercih edilebilir bir üniversite olması için çalıştıklarını ve yerleştirme sonuçlarına bakıldığında doğru bir yolda olduklarını söyledi.


CİHAN