Uşak'ta CHP'den 'T.C.' protestosu

Uşak’ta Cumhuriyet Halk Patisi (CHP) Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve beraberindeki partililer, İsmetpaşa Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası önüne çelenk bıraktı, merdivenle banka tabelasına çıkan partililer T.C harflerini yapıştırdı.

Uşakta CHPden T.C. protestosu
19 Eylül 2013 Perşembe 20:33 tarihinde eklendi, 1.062 kez okundu.

Geçtiğimiz hafta içinde yaptıkları eylemle Ziraat bankalarını protestoya çağıran CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, CHP İl Başkanı Bülent Horasan, CHP Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen ve partililer, Ziraat Bankası önüne tekrar giderek T.C yazılı çıkartmayı banka tabelasına ve bankanın camlarına yapıştırdı.

Ziraat Bankası tabelasına T.C ibaresi yazılıncaya kadar her hafta açıklama ve eylem yapacaklarını belirten Milletvekili Yılmaz, “Ne tabelalardan ne beyinlerimizden ne de yürüklerimizden T.C’yi kaldırmayacaklarını göstermek adına her hafta banka önüne geleceğiz.

Onlar Ziraat Bankası tabelasına T.C ifadesini yazıncaya kadar bu eylemimiz devam edecek. Buradan Ziraat Bankası yönetim kurulu üyesi eski Uşak AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin’e sesleniyorum. Nasıl Uşak halkının yüzüne bakacaktır. Bu halk sizi affetmeyecek, yeniden buraya T.C ibaresi yazılmazsa Uşak’a giremezsiniz. Mehmet Altay ve İsmail Güneş’e çağrı yapıyorum.

Bu ibare buraya yazılmadıktan sonra Uşaklılar sizin yüzünüze bakmayacaklardır. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekillerisiniz. Hangi ülkenin milletvekili olduğunuza önce karar vereceksiniz. Başbakan'a sesleniyorum, anayasa suçu işliyorsunuz, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaktan, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaktan dolayı yüce divanda yargılanacaksınız. Bu, bir anayasa suçudur.

Sayın Başbakan, bu ibare yazılmadıkça, bütün kurumlarda T.C ibaresi yazılmadıkça bu halk sizi affetmeyecektir. Biz CHP olarak, her hafta bu bankanın önüne gelip eylemimizi sürdüreceğiz. Bu eylemimize tüm Uşak halkımızı bekliyoruz.” dedi.


CİHAN