Uşak'ta gergin 1 Mayıs kutlaması

UŞAK'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı. Kutlamaların başında Birleşik Haziran Hareketi üyesi bir grup, afiş ve dövizlerdeki sopa ve demir çubukları toplamak isteyen polislere engel olmak istedi.

Uşakta gergin 1 Mayıs kutlaması
01 Mayıs 2016 Pazar 19:29 tarihinde eklendi.
UŞAK'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kutlandı. Kutlamaların başında Birleşik Haziran Hareketi üyesi bir grup, afiş ve dövizlerdeki sopa ve demir çubukları toplamak isteyen polislere engel olmak istedi. Polise direnen gruptaki bazı kişiler bu demir çubuk ve sopalarla saldırı girişiminde bulununca kısa süreli gerginlik yaşandı.
 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne geldi. Grubun alana ilerlediği saatlerde Uşak Ticaret ve Sanayi Odası İşhanı'nın çatısından canlarını hiçe sayarak halatlarla metrelerce aşağıya sallanan camları temizleyen işçiler, dikkat çekti. Alana tüm grupların girişmesinin ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunduktan sonra Birleşik Haziran Hareketi üyesi oldukları ileri sürülen bir grup, polislere ellerindeki afiş ve döviz sopalarıyla saldırı girişiminde bulundu. Olaylar, diğer polislerin araya girmesiyle kısa sürede yatıştı.
 
Daha sonra meydanı dolduran kalabalık Atatürk Anıtı'na beyaz ve kırmızı karanfillerden oluşan '1 Mayıs çelengi' bıraktı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, "Çalışma ve yaşam şartlarının giderek ağırlaştığı, her alanda AKP faşizminin zirve yaptığı, iş güvencemize göz dikildiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığı, çocuklara yönelik tacizin AKP eliyle korunduğu, Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştirecek çatışmaların tehlikeli şekilde tırmandırıldığı, AKP'nin ısrarla Ortadoğu'daki savaşı mezhepçi, milliyetçi, etnik politikalarla süreklileştirdiği koşullarda emekçiler 2016 yılının 1 Mayıs'ında giriyor" dedi. 
 
Gruplar söylenen şarkılar ve çekilen halayların ardından olaysız dağıldı.