Uşak'ta kurtuluş coşkusu

Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü törenle kutlandı.

Uşakta kurtuluş coşkusu
01 Eylül 2014 Pazartesi 16:03 tarihinde eklendi.
Uşak Belediyesi önünde toplanan protokol üyeleri, mehter takımı eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıldönümünü kutlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önüne yürüdü. Törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, gaziler, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Mehteran gösterisi eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşünde 7 cansız manken Kurtuluş Savaşı'nda mermi taşıyan Türk kadınını ve askerleri canlandırdı. Türk milletinin yokluklara ve tüm sıkıntılara rağmen Kurtuluş Savaşı'nda destanlar yazdığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, şöyle dedi:
 
"Kahraman ilimiz asla esarete boyun eğmemiş zafere olan inancını hiç kaybetmemiştir. Büyük ve zorlu mücadelelerle kazanılan 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Muharebesi ve zaferin hemen ardından kahraman Türk Askeri ve şerefli Uşaklı hemşerilerimiz, ilimizdeki düşman güçlerini de bozguna uğratarak işgale son vermiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, milli mücadele şehitlerini ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." 
 
Kurtuluş etkinlikleri halk oyunları ve mehter takımı gösterilerinin ardından, Atatürk Etnografya Müzesi ziyareti ile Kent Tarihi Müzesi'nde düzenlenen 'Büyük Zafer ve Atatürk' isimli fotoğraf sergisinin açılışının ardından sona erdi.