Uşak'ta tehlikeli gerginlik !

UŞAK'ta Birleşik Haziran Hareketi üyeleri ile ülkücü gençler arasında başlayan tartışmaya ÖDP ve MHP il başkanları da katıldı. İki başkan arasında sözlü atışma oldu.

Uşakta tehlikeli gerginlik !
28 Nisan 2016 Perşembe 17:16 tarihinde eklendi, 1.131 kez okundu.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın tartışma yaratan "Yeni anayasada laiklik maddesi olmamalı" sözlerine tepki gösteren Birleşik Haziran Hareketi grubu ile karşıt görüşlü bir grup arasında 26 Nisan Salı günü tartışma yaşanmış, polisin zamanında müdahalesiyle olay bastırılmıştı. Birleşik Haziran Hareketi adına basın açıklaması yapan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İl Başkanı Mahmut Uludağ, "Bir dönem HDP'lilere de saldırıldığı gibi Tiritoğlu Parkı'nda faşist, gerici, yobaz, tarikatçılar gençlerimizin yaptığı eylemin sonrasında önlerini keserek saldırmaya çalıştı. Onlar bir dönem HDP'lilere saldırdıkları gibi olacağını sandılar ama biz Uşaklıyız. Biz Uşak'ın 12 Eylül öncesini de sonrasını da çok iyi biliriz. Bir devrimcinin kılına zarar geldiğinde 5 faşist bedel olacaktır. Bunu bilerek davransınlar" demişti. 
 
Uludağ'ın basın açıklamasına, MHP Uşak İl Başkanı Muhterem Kuruçay'dan cevap geldi. Kuruçay, "TBMM başkanının yapmış olduğu açıklamayı sözde protesto etmek amacıyla alana giden grup, parkta oturmakta olan ülkücülere küfür ve hakaretler yağdırmış, sopaları göstererek orada bulunan birkaç arkadaşımız ve vatandaşımızı tahrik etmiştir. Malum grubun geçmişten bugüne kadar bu tür tahrik edici provokatif eylemler konusunda, sabıkaları çok kabarık olduğu herkesçe malumdur. Asıl komik olan ise sözde protesto eden bu grup ile protesto edilen AKP Hükümetinin ortak amaçları Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerini yıkmak olduğu Türk milletinin malumudur" dedi. 
 
12 Eylül 1980 tarihinden önce yaşanan olaylarla ilgili "1 devrimciye 5 faşist" ifadesini kullanan ÖDP'li Uludağ'ın tarih bilincinden ve matematik biliminden uzak olduğunu öne süren Kuruçay, "Tarih bilinci olmuş olsaydı ülkücü hareketin faşizmin karşısında vermiş olduğu mücadeleyi gayet iyi bilirdi. Matematiğinin ne kadar kötü olduğu ise 1 ile 5'i ve 5 ile 1'i karıştırmasından anlaşılmaktadır. Ülkücü hareket eğitim ve öğretime vermiş olduğu önemden dolayı, ÖDP il başkanına tarih ve matematik dersi verme konusunda, eğer istekli ve arzulu olursa üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.

DHA