"Üst sıralardan kopmadığımız için mutluyuz"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, rakibin 10 kişi kalmasına rağmen galip gelmek için zorlandıklarını belirterek, “Üst sıralardan kopmadığımız için mutluyuz.” dedi.

Üst sıralardan kopmadığımız için mutluyuz
09 Aralık 2013 Pazartesi 23:06 tarihinde eklendi.
 
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa da, hakem hatalarından şikayet ederek, “Geride kalan 14 haftada sonucu etkileyen en az 7 maçta aleyhimize kararlar verildi.” diye konuştu. 
 
Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Eskişehirspor, Kadir Has Stadyumu’nda oynadığı Kayseri Erciyesspor’u 2-0 mağlup etti. Maçı değerlendiren Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, son 2 haftada 5 puan kaybettiklerini anımsatarak, “Kaybettiğimiz 5 puan bizim ligde üst sıralara çıkmamızı engellemişti.

Rakibin 10 kişi kalması sayısal anlamda geri kalmalarına neden olsa da rakip daha fazla mücadele etti. Bu sayısal çoğunluğumuzu ilk sıralar avantaja dönüştüremedik. İkinci yarıya kadar bu devam etti. Sabırlı ve telaş yapmadan oynadık. Şunu biliyorduk; Bir dakika gelecek ve Erciyes açık verecekti. 2-0 galip geldik. Bizim için güzel bir galibiyet. Bu soğukta Eskişehir'den gelen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Eskişehirsporlu futbolcu Özgür de, 10 kişi kalmalarına rağmen iyi mücadele ettiklerini belirterek, "10 kişi kaldıktan sonra biz iyi oynayacağız diye düşünürken Erciyes’in üstünlüğü ile geçti maç. Ama ligin üst taraflarından kopmamak için kazanmak istiyorduk. Böyle de oldu." dedi.
 
Ndiayi de, “Bu maç bizim için çok önemliydi. Rakibin 10 kişi kalamsı onların çok mücadele etmelerine yaradı. Galip geldiğimiz için mutluyuz” dedi. 
 
KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ HAKEM HATALARINDAN DERTLİ
 
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, maçın büyük bölümünü 10 kişi oynadıklarını ve hakemin verdiği kararlardan dolayı maçın sonucunun etkilendiğini savundu. Karşılaşmanın ilk 10 dakika sonrasını değerlendirmek gerektiğini belirten Çapa, “Bugün galip gelmek için arzulu bir Erciyesspor vardı. Kırmızı kart sonrası planlarımız bozuldu.

Buna rağmen ilk devre rakibe nazaran daha net pozisyonlara girdik. Maalesef pozisyonları değerlendiremedik. Genelde pozisyon da vermedik. Beklenmedik bir anda geri düştük. Ondan sonra risk aldık.” ifadelerini kullandı.
 
Her şeye rağmen iyi mücadele ettiklerini belirten Çapa, “Belki bu bizim tesellimiz olabilir. Ama bu sezon bakıldığı zaman bugüne kadar yaşamış olduğumuz şanssızlıklar, verilen ve verilmeyen kararlar, bu şehrin iki takımı için hakemlerin verdiği kararlar belki can acıtıcı ve çok üzücü.” diye konuştu.
 
Hakemlerle ilgili bir soru üzerine de Çapa, “Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyoruz. Ama maçın geneline bakıldığı zaman bazı şeyleri kompasite etmeye gerek yok. Birşeyleri tekrar düzeltmeye çalışmayın. Bakıldığı zaman 14. haftayı geride bıraktık.

Oynadığımız 7 maçta hakem hatalarından dolayı direk sonuca yansıyan maçlarımız var. Bir yere kadar. Sahada istediğiniz kadar mücadele edin sonuçta direk neticeyi etkileyecek kararlar verilirse ona önlem alma şansınız yok. Bu sadece bizim için değil. Maalesef bu sezon takımların daha çok canı yanıyor.” dedi. 
 
Kayseri Erciyesspor futbolcusu Cem Can da, “Eksik kalmamıza rağmen iyi oynadık. Eksik oluşumuzu rakip ilerleyen dakikalarda iyi değerlendirdi.” şeklinde konştu. 
 
Üstün ise “Maçın neredeyse tamamını 10 kişi oynadık. Buna rağmen iyi mücadele ettik. İlk golden sonra beraberlik için gücümüz de kalmadı. Bundan sonraki maçları düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

CİHAN