‘Utanç davası’nın sanığı suçlamaları reddeti

‘Utanç davası’ olarak adlandırılan 14 yaşındaki Ö.Ç'ye cinsel istismar davası, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Olayla ilgili tutuklu sanıklardan polis müdürü N.Ş. suçlamaları reddetti.

09 Eylül 2013 Pazartesi 19:51 tarihinde eklendi.


Aralarında polis müdürü N.Ş'nin de bulunduğu 34 kişinin, 14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.Ç.'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 4. duruşması yapıldı.

Duruşmaya mağdur Ö.Ç.'nin yanı sıra, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasının ardından yurt dışına kaçan ve Haziran ayında yakalanarak Türkiye'ye getirilen polis müdürü N.Ş. de katıldı. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Hanife Özge Kaya da duruşmayı takip etti.

Polis müdürü N.Ş. çıktığı ilk duruşmada iddiaları reddetti. Ö.Ç.'yi tanıdığını ancak cinsel istismarda bulunmadığını savunan N.Ş., "Ö.Ç'yi tanıyorum. Kendisiyle görüştük. Ama hiçbir şekilde ilişkim olmadı. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Adli Tıp Kurumu'ndan mağdur Ö.Ç.'nin psikolojik durumuyla ilgili gelmesi beklenen rapor da Ö.Ç.'nin avukatları tarafından tepkiyle karşılandı. Avukat Harika Günay Karataş, Adli Tıp'tan gelecek raporda Ö.Ç.'nin psikolojik durumunun iyi olması halinde müvekkillerinin diğer sanıklarla birlikte ifade vereceğine dikkat çekerek bu durumun genç kıza büyük bir travma yaşatacağını söyledi.

Mahkeme Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi ve Polis Müdürü N.Ş.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 2 Aralık tarihine erteledi.


CİHAN