Üvey anneye müebbet hapis cezası

Konya'da işkence sonucu öldüğü iddia edilen 9 yaşındaki çocuğun üvey annesi müebbet, öz babası ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

08 Mart 2012 Perşembe 19:55 tarihinde eklendi, 1.013 kez okundu.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 9 yaşındaki Fatih Koçaker'i işkence sonucu öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık üvey anne Leyla Koçaker, Alanya Kapalı Cezaevi'nde dünyaya getirdiği ikizleriyle katıldı. 
    
Duruşmada diğer tutuklu sanık baba Seyit Ali Koçaker ve sanıkların avukatları da hazır bulundu. 
    
Cumhuriyet savcısı, sanıklardan Leyla Koçaker'in 10 yıla kadar cezalandırılmasını, baba hakkında ise beraat kararı verilmesini talep etti. 
    
Üvey annenin avukatı ise, Fatih'in ölümüne üvey annesinin sebep olmadığını savunarak, beraat kararı verilmesi gerektiğini söylerken, ceza verilirse de iyi hallerin göz önünde bulundurulmasını istedi. 
    
Seyit Ali Koçaker'in avukatı ise müvekkilinin olaydan bilgisinin olmadığını ifade ederek, beraat talep etti. 
    
Son sözleri sorulan üvey anne Leyla Koçaker ''İşkence yapmadım. Çocuğun psikolojisi bozuk olduğu için kendi kendine yaptı'' dedi. 
    
Sanık baba Koçaker ise ''Ben hep çocuklarım için çalıştım. Böyle bir suçu işlemedim. Adalete sığınıyorum'' diye konuştu. 
    
Mahkeme heyeti, üvey anneyi ''işkence yaparak kasten ölüme sebebiyet vermek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, babayı ise ''çocuğunu ihmal ederek ölümüne sebebiyet vermek'' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. 
    
Üvey anne Leyla Koçaker, duruşma sonrasında avukatların kararı temyize götüreceğini belirterek, doğruları kendisinin söylediğini iddia etti.