Uyuşturucu batağından makyaj uzmanlığına

ANTALYA'da lise yıllarında bir arkadaşını uyuşturucudan uzaklaştırmaya çalışırken kendisi uyuşturucu batağına saplanan 24 yaşındaki Seçil Aşık, 3 yıl süren tedavi ardından yeniden hayata tutundu.

Uyuşturucu batağından makyaj uzmanlığına
02 Ağustos 2015 Pazar 11:23 tarihinde eklendi, 1.511 kez okundu.
Uyuşturucu alabilmek için annesinin ziynet eşyalarını çalarak satan Seçil Aşık, 3 yıl süren tedavi ardından madde bağımlılığından kurtuldu. Yaşamına yeniden yön vermeye çalışan Seçil Aşık, makyaj konusunda eğitim alarak kendisini bu yönde geliştirmeye çalışıyor. Marjinal, fantastik, gotik ve özel efekt makyajları yapan Aşık, make-up çalışmalarını profesyonel boyuta taşımayı, makyaj stüdyosu kurarak profesyonel iş hayatına atılmayı hedeflediğini söyledi. Film şirketleriyle çalışmayı hedefleyen Aşık, şöyle dedi:
 
"Özel efekt makyajı üzerine kendimi çok geliştirdim. Sinema filmlerinin vazgeçilmezi makyajla birçok sahne yaratılabiliyor. Hobi olarak başladığım make-up çalışmalarımla para kazanmayı hayal ediyorum." 
 
Uyuşturucuyla tanıştıktan sonra 3 yıl eroin bağımlısı olarak dolaştığını, kimi zaman uyuşturucu bulabilmek için dilencilik yaptığını, ailesinden para çaldığını söyleyen Aşık, tedavi sürecini de anlattı. 
 
Hayata tekrar dönmenin mutluluğunu hiçbir şeye değişmeyeceğini vurgulayan Aşık, şöyle dedi:
 
"Tedavi sürecinde ailem başta olmak üzere, Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube polisleri sürekli destekledi. Çeşitli hobi faaliyetlerine katıldım. O dönemde hiç boş bırakmadılar, sürekli bir şeylerle uğraştırdılar. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulduktan sonra da kendime hobi olarak uğraşlar aradım. Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (ASMEK) açtığı makyaj kursuna katıldım. Boş kalmak istemedim. Aklıma uyuşturucu madde kullanımını getirmemek için hobi edindim. Temel makyaj kursunu başarıyla tamamladıktan sonra da kendi tarzımı yaratmaya başladım."
 
GOTİK MODASINI İNTERNETTEN TAKİP EDİYOR
 
İnternet üzerinden dünya gotik makyaj trendlerini takip ederek kendine özgü farklı modeller çıkaran Aşık, ilk makyaj denemelerini ablası ve yakın arkadaşları üzerinde denedi. Makyaj modellerini sosyal medya üzerinde açtığı hesaplarla tanıtan Aşık, pek çok ülkeden hayran kitlesine ulaştı. Instagram üzerinden 'Hallowen Make-up' rumuzlu hesap açarak fotoğraflarını yayınlayan Aşık, her geçen gün takipçi sayısını arttırıyor.
 
"KAN BOYASINI KENDİM ÜRETTİM"
 
Evinde kurduğu mini stüdyoda çalışan genç kız, makyaj stüdyosu açmayı planlıyor. Aykırı makyaj modellerinin yanı sıra, film makyajı, özel efekt makyajı da yapabilen Aşık'ın farkı ise makyaj sırasında kullandığı bir takım ürünleri kendi imal ediyor. 'Kan boyası' adı verdiği bir sıvıyı tamamen organik karışımlarla elde ettiğini belirten Aşık, "Antalya'da gotik makyaj için gerekli boya ürünlerini bulmak çok zor. İnternet üzerinden alınabiliyor, çok pahalı. Ben de bir takım karışımlarla kendi 'kan boyamı' ürettim. Ucuz ve daha sağlıklı. Hatta içerisinde cilde iyi gelecek bitkisel karışımlar var" diye konuştu.
 
KİTAP YAZIYOR
 
Uyuşturucu bağımlılığı üzerine kitap yazmaya da başladığını anlatan Aşık, "Kitabımı yazmaya devam ediyorum. Uyuşturucuyla tanışma sürecim, yaşadıklarımı herkese aktarmak için yazıyorum. Umarım yaşadıklarım birçok insana ibret olur" dedi.