'Uyuşturucu doktor tavsiyesi'

Manken Yasemin Kozanoğlu, 19 sanığın ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ ile suçlandığı davada tanık sıfatıyla ifade verdi.

Uyuşturucu doktor tavsiyesi
16 Nisan 2013 Salı 14:59 tarihinde eklendi, 1.451 kez okundu.

Manken Yasemin Kozanoğlu, 19 sanığın ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ ile suçlandığı davada tanık sıfatıyla ifade verdi. İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 6 tutuklu sanık getirildi. Duruşmaya 5 tutuksuz sanık katıldı. 

 
MANKEN AYŞE HATUN ÖNAL GELMEDİ
 
Gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı Ali Alçık, hakkında zorlu getirilme kararı bulunan tanık manken Ayşe Hatun Önal’ın duruşmaya katılmadığını tutanağa geçirdi. 
 
KOZANOĞLU: “ÜZERİMDE BÜYÜK BİR YÜK VAR
 
Daha sonra manken Yasemin Kozanoğlu tanık olarak dinlenildi. Soruşturma döneminde savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan, ancak hakkında takipsizlik kararı verilen Kozanoğlu, sanıklardan K.G, N.Ç ile A.K'yi tanıdığını belirtti. Kendisinin ev almasına bu kişilerin yardım ettiğini belirten Kozanoğlu, “A.K'nin ailesini de tanıyorum, otobüs şoförü olarak biliyorum. Ailesi benim oturduğum bölgede tarım ile uğraşıyorlar. Sebze ve süt ürünleri yetiştiriyorlar. Ben kendilerinden uyuşturucu almadım. Üzerimde büyük bir yük var. Çünkü bu insanlar 1.5 senedir tutuklu ve bana uyuşturucu satmakla da suçlanıyorlar. A.K'nin annesi gelip sürekli ağlıyor. Annemde bana kızıyor. “dedi.
 
“SARIMSAK İSTEDİM, UYUŞTURUCU DEDİLER"
 
Telefon görüşmelerinin yanlış yorumlandığını belirten Kozanoğlu, “Mesela ben bir konuşmamızda yaptığım yemekte kullanmak için sarımsak istiyorum. Bu sarımsağın uyuşturucu olduğu belirtiliyor. Keşke o güne dönebilsek de, markete sorsak. Ben böyle bir şey yapmadım" diye konuştu. 
 
“TÜRKİYE’DE BİR KEZ UYUŞTURUCU KULLANDIM"
 
Mahkeme Başkanının, “Uyuşturucu kullandınız mı?" sorusuna Kozanoğlu, “ABD de doktor tavsiyesi ile kullandım. ABD de bazı hastalıkların tedavisinde uyuşturucu kullanılıyor. Doktor verdiği için ABD de içtim. Türkiye’de de bir kere ot içtim. Tanımadığım bir kişi, benim bulunduğum bir ortama geldi. O içerken ben de içtim" şeklinde konuştu. Kozanoğlu’nun ifade verdiği sırada zaman zaman sesinin titrediği duyuldu. Duruşma devam ediyor. 

DHA