Uyuşturucu tacirlerine hapis

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde uyuşturucu ticareti yapmaktan yargılanan 10 sanık, 4 yıl 2 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

17 Eylül 2013 Salı 18:09 tarihinde eklendi.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 7'si tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Karar duruşmasında tutuklu sanıklar Levent Ü., Mehmet K., Hasan Ç., Bünyamin Ç., Harun Y., Zeynel Abidin B. ve Murat G., avukatlarıyla hazır bulundu.

Diğer tutuksuz sanıklar Bayram Mahfi K., Nafi A. ve Bayram A. ise duruşmaya katılmadı. Sanıklardan sadece Harun Y., uyuşturucu madde kullandığı için suça karıştığını, olaydan pişmanlık duyduğunu belirtti. Diğer sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.
 
Sanık savunmalarının ardından mahkeme başkanı Emine Talay Yavuz, kararı açıkladı. Sanıklardan Levent Ü., Zeynel Abidin B., Mehmet K., Hasan Ç., ayrı ayrı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası; Bünyamin Ç., 6 yıl 3 ay hapis ve 5 bin lira adli para cezası, Harun Y., Bayram E., Mahfi K., Nafi A. 4 yıl 2 ay hapis ve 2 bin lira adli para cezası ve Murat G. 5 yıl hapsi ve 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Tutuklu sanıklar aldıkları cezaları tamamlamaları için Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
 
Sanıklar, bu yılın farklı zamanlarında 6 kilo 403 gram esrar, 16 gram toz esrar ve 5 sentetik hapla ele geçirilmişti.

DHA