Uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu

Adana’da uyuşturucu tacirlerine yönelik özel harekat polislerinin katılımıyla yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Şahısların ev, araç ve işyerlerinde yapılan aramalarda 18 kilo esrar ele geçirildi.

Uyuşturucu tacirlerine şafak operasyonu
07 Şubat 2013 Perşembe 14:42 tarihinde eklendi, 1.220 kez okundu.

 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik şafak operasyonu düzenledi. Hava destekli yapılan operasyon için sabah ezanında emniyetten çıkan, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu polisler, daha önce belirlenen evlere narkotik köpekleri eşliğinde girdi.
 
Değişik illerden temin ettikleri uyuşturucuyu gerek kilogramlık, gerekse kullanıma hazır (fişek tabir edilen) paketler halinde hazırladıkları tespit edilen 12 kişi yakalandı. Şahısların ev, araç ve işyerlerinde yapılan aramalarda 18 kilogram uyuşturucu piyasaya sürülemeden ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar adli mercilere sevk edildi. 
 
Konuyla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, uyuşturucuların ele geçirilmesiyle 8 bin 974 kişinin zehirlenmesinin engellendiği belirtildi. Emniyetin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Her türlü suç ve suçlu ile mücadelede olduğu gibi uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık olaylarında da vatandaşlarımızın desteği önemlidir. Aldığımız destekle halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak adına zehir tacirlerine yönelik operasyonlara kararlı bir şekilde devam ediliyor."

CİHAN