Uyuşturucuyla Eylem Planı'nı pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 aydır üzerinde çalıştıkları Uyuşturucuyla Eylem Planı'na pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda son şeklini vereceklerini söyledi.

Uyuşturucuyla Eylem Planını pazartesi günü Bakanlar Kurulunda
18 Eylül 2014 Perşembe 13:59 tarihinde eklendi.

Müzzinoğlu, İl Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Trabzon'daki temaslarına Valiliği ziyaretle başladı. Vali Abdil Celil Öz ile makamında bir süre görüşen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin toplumun sağlıklı geleceği açısından çok önemli olduğunu, bu nedenle bakanlık olarak önümüzdeki dönemdeki çalışmaların güçlü bir ayağına da yerel yöneticilerle yapmak istediklerini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlığı 'çok yönlü' olarak tarif ettiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Biz de bakanlık olarak güçlü olan bir ayağımızın yanında güçlendirmeyi arzu ettiğimiz diğer ayağı da güçlendirmek istiyoruz. Sağlık sorunu olan insanımızın en ideal tedavisini yapmak için dünya standartlarını ülkemize kazandırmak tabi ki görevimiz ve sorumluluğumuz. Diğer sorumluluğumuz da sağlıklı nesiller, sağlıklı bireyler, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum konseptini ülke insanımıza mal etmek ve ülke insanımızın bu anlamdaki dinamikleri şekillendirmek. Onun için 2014 yılına Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı dedik. Onun için sigarayla ve kötü alışkanlıklarla mücadele ediyoruz. Onun için şimdi önümüzdeki pazartesi Bakanlar Kurulu’nda son şeklini alacak, 2 aydır 7 bakanlığımızla, bakanlık üst yönetimimizle birlikte çalışma yaptığımız Uyuşturucuyla Eylem Planı var." dedi.

Bütün bu konularda yerel yöneticilerle de çok farklı stratejileri ve projelerinin olacağını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bir kısım projeleri onlar yapacak destek vereceğiz. Bir kısmını da biz yapacağız onlar bize destek verecek. Çünkü yerel yöneticiler 24 saat vatandaşın her kesimiyle; hamile anneyle, yaşlı amcayla, engelliyle muhatap. Gençlerle çocuklarla bir aradalar. Onların sorunlarına karşı da sorumlulukları olan kişiler. Gençlerimizin, çocuklarımızın, engellilerimizin, yaşlılarımızın sağlıklı hizmet alabilmeleri adına sağlıklı şehirlere ihtiyacımız var."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Zorlu Hotel'de basına kapalı yapılan İl Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'na da katıldı


CİHAN