Uzakdoğu’nun Türk starı

Eğitim için gittiği Tayvan’da televizyon programları, Çince stand-up, dizi, film ve reklamlarla Tayvan, Çin, Malezya, Endenozya, Hong Kong’ta yaklaşık 1,5 milyar kişi tarafından izlenen, programlarında Türkiye ve Türk kültürünü tanıtan Karlova, Türkiye ile Çin arasında “kültür elçisi” olmak istiyor

Uzakdoğunun Türk starı
08 Kasım 2011 Salı 08:47 tarihinde eklendi.

 

Ankara Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Çince bölümünden mezun olduktan sonra master yapmak için Tayvan’a giden ve şu anda da doktora eğitimi alan Rıfat Karlova, Çin’de yaşayan yaklaşık 700 bin yabancı içerisinde sadece 10-15 kişinin sanat ve televizyon camiasında bir yer edinebildiğini belirterek, programlarına Türkiye’nin modern yüzünü yansıtmaya çalıştığını, Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıttığını, Türkçe şarkılar söylediğini anlattı.
 
Sosyal paylaşım sitelerinde de binlerce takipçisi bulunan Karlova, ilk kitabı “Çin Modern Tarihinde Yolculuk”un Nisan ayında Türkiye’de okuyucularla buluştuğunu, Çince yazdığı bir başka kitabın da yakın zamanda Tayvan’da yayımlanacağını belirterek, son dönemlerde reklamlarda yer aldığını ve Tayvan’ın en çok izlenen kanalı olan CTI tarafından tanıtıldığını anlattı.
 
Çince stand-up yapıyor
Televizyon programları ve Çince stand-up yaptığını, dizi, film ve reklamlarda oynadığını kaydeden Karlova, kariyerine uluslararası bir yön vererek, Türkiye’yi önce Çin, sonra diğer dünya ülkelerine daha iyi tanıtmayı amaçladığını belirtti. Karlova, şöyle devam etti:
 
“‘2012 Türkiye’de Çin yılı’ ve ’2013 Çin’de Türkiye yılı’nda ülkemin kültür elçisi olmak istiyorum. Hem Türk kültürünü Uzakdoğu’ya hem de Çin kültürünü Türkiye’ye tanıtarak ülkemizin daha fazla tanınması için çalışmak istiyorum. Bu coğrafyaya açılırsak inanılmaz bir enerji yakalarız.”