Uzaylılarla ilk temas 90 yıl sonra

Dublin’de düzenlenen bilim konferansında konuşan uzmanlar, önümüzdeki yüz yıl uzaylılarla iletişime geçileceğini açıkladı.

Uzaylılarla ilk temas 90 yıl sonra
17 Temmuz 2012 Salı 11:31 tarihinde eklendi, 2.105 kez okundu.

 

Bilim dünyası, karbondioksit oranı yüksek olan ve kayalardan oluşan bir gezegende akıllı yaşam formu bulunacağı konusunda hemfikir.
 
“Evrende yalnız mıyız” sorusu önümüzdeki 90 yıl içinde netlik kazanacak. Bu açıklama, Dublin’de düzenlenen en büyük bilim konferansında yapıldı. Euroscience Open Forum adı verilen konferansta konuşan Oxford Üniversitesi’nde profesör olarak görev yapan Jocelyn Bell Burnell, “Yaşam belirtisi ve akıllı yaşam formuna gelecek yüz yıl içinde ulaşacağız. Fakat böyle bir temasa ne kadar hazırız, onları yemeli miyiz yoksa onlara demokrasi mi getirmeliyiz? Buna karar verilmeli” açıklamasını yaptı.
 
Profesör Burnell, “Uzaylılarla iletişime geçtiğimiz an kime haber vermeliyiz bilmiyoruz. Basına mı, devlet liderlerine mi yoksa din adamlarına mı?” dedi. Uzaylılarla iletişimin lazer ışınları ve radyo dalgalarıyla gerçekleşeceğini söyleyen Burnell, “Işık hızına rağmen uzaylılarla diyaloğumuz 100 yılda ancak tamamlanır” dedi. Konferansta uzaylıların, karbondioksit yoğunluğu olan ve kayalardan oluşan bir gezegende yaşadığına dair açıklama yapıldı.
 
‘Dünyayı yok edebilirler’
Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking bu yılın başında, Dünya’nın uzaylıların tehdidi altında olduğunu açıklamış ve “Biz sadece kendimize bakıyoruz ama bizden çok üstün varlıklar olabilir. Bize saldırsalar dünyayı yok edebilirler” yorumunu yaptı.