Üzeri kaynak yapılarak kapatılan zuladan uyuşturucu çıktı

Yurtdışından İstanbul'a getirilerek piyasaya sürülmek istenen uyuşturucuya yönelik jandarma timlerinin operasyonunda, yaklaşık 25 bin adet ecstasy hap ele geçirildi

Üzeri kaynak yapılarak kapatılan zuladan uyuşturucu çıktı
18 Nisan 2014 Cuma 09:52 tarihinde eklendi.

Aracın arka koltuğu ile stepne arasının üzeri kaynak yapılarak zula yapılan uyuşturucuyu jandarmanın eğitimli narkotik köpeği buldu.

Jandarma timinin takibe aldığı yabancı plakalı araç, İstanbul’a geldikten sonra adım adım izlemeye alındı. Bulgaristan vatandaşı A.C’nin kullandığı araçla getirilen uyuşturucunun el değiştirileceği bilgisini alan jandarma ekibi savcılık talimatıyla hareke geçti. Zanlılara suçüstü yapmak isteyen ekipler, Küçükçekmece’deki sanayi sitesinde bir kaportacı dükkanına baskın yaptı. Operasyonda, A.C. ile birlikte Makedonya uyruklu S.V. de gözaltına alındı. Kaportacıdaki zanlılar ait araçta arama yapan jandarma ekibi, eğitimli narkotik köpeği de kullandı. Köpeğin yaptığı aramada aracın arka koltuğuna yakın bir bölgeye tepki vermesi üzerine, üstü kaynak yapılarak kapatılmış olan bölüm açıldı. Zulalanmış olarak çok sayıda uyuşturucu hap ile karşılaşan jandarma görevlileri, araca ve uyuşturucuya el koydu. Yapılan tespitlere göre araçtan 25 bin 250 adet uyuşturucu hap ecstasy çıktı. Hapların orijinal bisküvi kutularıyla birlikte saklandığı ve İstanbul’da piyasaya sürüleceği belirlendi.

Jandarma merkezinde ifadeleri alınan iki şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.


CİHAN