"Üzerime köpeklerinizi salmayın"

Kendisine saldıran taraftarı yumruklayıp, yerde tekmeleyen Ümit Özat istifa kararı aldı

Üzerime köpeklerinizi salmayın
31 Ocak 2011 Pazartesi 09:42 tarihinde eklendi.

 

Ankaragücü, Manisa’ya 3-1 yenilirken, kendisine saldıran taraftarı yumruklayıp, yerde tekmeleyen Ümit Özat istifa kararı aldı.
 
Ankaragücü dün sahasında Manisa’ya 3-1 yenerken teknik direktör Ümit Özat’ın sahaya giren bir taraftarla kavga etmesi maçın önüne geçti. 26. dakikada konuk ekip Kahe ile öne geçerken, A.Gücü’nün 42’de Metin’le beraberlik golünü atmasının ardından ortalık karıştı.
 
Elinde  not tuttuğu defteri fırlatarak kulübeden çıkan Özat taraftarların bulunduğu tarafa dönerek “Hepiniz o.. çocuğusunuz” dedi. Bunun üzerine tel örgülerden atlayan bir taraftar Ümit Özat’ı doğru koşarken, atik davranan Özat yumruk darbesiyle taraftarı yere yıktı. Polis sahaya girerken Özat yerde yatan taraftarın kafasına tekme attı. Yaşananlardan sonra hakem Özat’ı tribüne gönderirken, saldırgan taraftar da güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.
 
 
Fatih Tekke 2. yarıda ilk kez A.Gücü formasını giyerken, maça noktayı uzatmada 2 gol atan Mehmet Güven koydu.
 
‘Köpeklerinizi üzerime salmayın’
 
OLAYLI maç sonrası Ümit Özat yönetimle görüşerek ayrılık kararını bildireceğini ifade etti. 700 bin Euro alacağı olduğunu hatırlatarak avukatıyla da görüşeceğini bildiren Özat bekleyen taraftarlarla da tartıştı.
 
Taraftarların “Yerdeki adama neden tekme atıyorsun” sorusuna Ümit Özat “O zaman köpeklerinizi üzerime salmayın” karşılığını verdi.
 
BİR YUMRUKTA İNDİRİP YERDE KAFASINA BASTI
 
A.Gücü’nün hocası Ümit Özat uçarak üzerine gelen taraftarı bir yumrukta yere indirirken, yere düştükten sonra kafasına tekme atması da kameralara bu şekilde yansıdı.

Vatan Gazetesi