Uzman çavuşun otomobilinde 85 kilo esrar

Ailesiyle birlikte uyuşturucu taşıyan uzman çavuş yakalandı.

02 Ağustos 2013 Cuma 19:01 tarihinde eklendi.
Van'dan ailesiyle birlikte yola çıkarak İstanbul'a 85 kilo esrar götüren jandarma uzman çavuş H.G., Bolu'da polisin operasyonu ile yakalandı. Şüphe çekmemek için bir aylık bebeği ve eşi ile birlikte seyahat eden uzman çavuş gözaltına alındı.
 
Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Van'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Saat 04.00 sıralarında, otomobil TEM Otoyolu'nda takibe alındı.

Aracı takip eden polis ekipleri, bir dinlenme tesisinin önünde bekleyen diğer polis ekibi ile koordinasyon kurarak aracı durdurdu. Narkotik köpeği "Zeus" ile otomobilde arama yapılırken, aracın gizli bölmelerine zulalanmış uyuşturucu paketleri bulundu.
 
Şüphe çekmemek için bir aylık bebeği ve eşi ile birlikte İstanbul'a giden Van İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş H.G. ile eşi gözaltına alındı. Otomobil, Emniyet Müdürlüğü'nün garajına çekilerek arama yapılırken, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olduğu bildirilen 85 kilo toz esrar ele geçirildi.
 
Uzman çavuş H.G., Bolu Merkez Komutanlığı'nca teslim alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

DHA