Uzmanından altın uyarısı

Küresel piyasaların en büyük altın yatırımcısı John Paulson, altın fiyatlarında son dönemde yaşanan büyük düşüşlerden endişelenmediğini ifade etti.

Uzmanından altın uyarısı
18 Temmuz 2013 Perşembe 09:29 tarihinde eklendi.
Dünyanın en büyük altın yatırımcısı ve efsanevi fon yöneticisi John Paulson, değerli metalde son dönemde yaşanan değer kaybından endişelenmediğini belirtti.
 
CNBC’ye konuşan Paulson, ABD Merkez Bankası’nın uzun zamandır devam eden parasal genişleme politikasının enflasyon yaratacağını, bu durumda da altın yatırımcısını olmasının kendisini güçlü kılacağını söyledi.
 
ALTIN UYARISI
Paulson, “Fed günümüze kadar çok fazla para bastı ama bunun enflasyona etkisini görmedik. Enflasyona karşı altın satan insanlar son dönemde sabırlarını yitirdi ve ellerindeki altınları sattı. Ben altın satın alma mantığının hala mantıklı olduğuna inanıyorum. Para basmanın etkileri er ya da geç enflasyon olarak geri dönecek. Sadece bunun ne zaman olduğunu bilmek zor” diye konuştu.
 
Efsanevi fon yöneticileri arasında gösterilen John Paulson, altın fonundaki değer kaybına rağmen genelde ünlü yatırımcının portföyü başarılı bir performans sergiliyor.
 
Yatırımcının fonun başarısının altında konut sektöründeki varlığı da etkili.
 
'EN İYİ YATIRIM EV SATIN ALMAKTIR'
Paulson, ABD konut sektöründe ciddi bir iyileşme dönemine girildiğine inanıyor.
 
Ünlü yatırımcı bu konuyla ilgili olarak CNBC’ye, “Konut sektörü dibe vurdu. Oradan yukarı çıkması da an meselesi. Bence bir kişinin ABD’de yapabileceği en iyi yatırım konut satın almaktır. Ödeyebilirlik son zamanların en iyi durumunda” dedi.